Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenWetenschapMet andere ogen : over wetenschap en het zoeken naar zin – A. van den Beukel

Met andere ogen : over wetenschap en het zoeken naar zin – A. van den Beukel

3,95 incl. BTW

Auteur: A. van den Beukel
ISBN-10:
ISBN-13:
9025945864
9789025945862
Uitgever: Ten Have, ©1994
Uitgave: Paperback, 227 blz.
Conditie: In goede en nette staat,
binding goed, tekst schoon,
lichte gebruikerssporen op snee

 

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Met andere ogen : over wetenschap en het zoeken naar zin

De auteur stelt dat men om zin en betekenis in het bestaan te vinden buiten de wetenschap zal moeten zoeken in de gebieden van intermenselijke ervaringen, kunst en religie.

Voor wie zoekt naar zin en betekenis van het menselijk leven zijn de geluiden die te horen zijn uit de kring van de (natuur)wetenschap weinig bemoedigend. In het bijzonder kan men van de uitspraken van neo-Darwinistische biologen niet erg vrolijk worden. De mens, menen zij te weten, is het resultaat van de doelloosheid van materialistische processen. De mens is een (schitterend) ongeluk. In dit boek wordt nagegaan op welke wetenschappelijke basis dit soort uitspraken berusten. De conclusie is dat ze weinig met wetenschap en veel met metafysische vooroordelen te maken hebben. Dat de wetenschap geen uitspraken kan doen over zin en betekenis van bestaan komt omdat die er, door de beperkte manier van kijken, al van te voren uitgefilterd zijn. De zogenaamde ‘objectieve’ wereld van de wetenschap is ontdaan van geest en ziel, van vreugde en droefheid, van verlangen en hoop.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: A. van den Beukel
ISBNr: 9025945864 / 9789025945862

Extra informatie

Gewicht 280 g
Afmetingen 205 × 120 × 20 mm