Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenWetenschapDe Mythe van de Evolutie – Philip Stott

De Mythe van de Evolutie – Philip Stott

 3,95 incl. BTW

Auteur: Philip Stott
ISBN10:
ISBN13:
9073631068
9789073631069
Uitgever: Christian Press, 2e gewijzigde druk
Uitgave: Gebrocheerd, 48 blz. ; ill.
Conditie: Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorie:

Beschrijving

INLEIDING

De evolutietheorie is niet meer dan een hypothese. Toch lijkt deze zich aan de geest van de mensen van onze tijd op te dringen als een realiteit. Ze wordt gepropageerd in schoolboeken, door de media, in musea, vakliteratuur enz. Ze lijkt de enige redelijke verklaring te zijn van onze oorsprong.
Deze hypothese ontkent dat er een schepping is geweest en stelt dat er een evolutieproces plaatsgevonden heeft. Het werkelijke doel ervan is echter niet alleen de schepping, maar vooral het bestaan van de Schepper te ontkennen. De evolutieleer is slechts een atheïsme in vermomming en verderfelijk om twee redenen:

  • Ze ontkent niet rechtstreeks het bestaan van God, maar gaat gewoonweg uit van een theorie waarin geen enkele plaats voor de Schepper is.
  • Ze heeft de schijn van wetenschappelijkheid. De wetenschap ontwikkelt zich steeds verder en de indrukwekkende successen die deze op alle gebieden boekt, maakt haar bijzonder geloofwaardig. Wat een wetenschapper zegt, wordt in het algemeen serieus genomen. Om erkend en aanvaard te worden, is het dan ook voldoende dat de evolutieleer als een wetenschappelijke theorie wordt voorgesteld.

Wanneer we over de evolutietheorie spreken, denken we vaak aan de aapmens. De evolutieleer stelt dat er een veranderingsproces plaatsvindt. Deze veronderstelt dat er in het begin materie was, zonder overigens de oorsprong daarvan duidelijk aan te geven. Die materie zou geëxplodeerd zijn, met als gevolg de vorming van het heelal. Men heeft deze vermeende explosie “big bang” genoemd. Vervolgens zou er leven ontstaan zijn als gevolg van een chemische reactie die de “oersoep” vormde. Hieruit zouden elementaire levensvormen voortgekomen zijn.

Een groep wiskundigen en biologen heeft de waarschijnlijkheid van het bestaan van de evolutie berekend. Een van de aspecten was de evolutie van eiwitten. We moeten weten dat het meest elementaire levende organisme, de meest eenvoudige bacterie of het meest eenvoudige eencellige dier ongeveer 200.000 aparte eiwitten heeft. Dit minuscule wezentje zit miljoenen malen ingewikkelder in elkaar dan de krachtigste computers!
Van deze eiwitten zijn er 2.200 heel bijzonder: de enzymen. De waarschijnlijkheid dat deze spontaan ontstaan is 10-40.000, dat wil zeggen: 0,00000000(in totaal veertigduizend nullen)00000001. En dan hebben we het nog niet over de andere eiwitten!

De evolutieleer veronderstelt dat de materie zichzelf kan ordenen: deze levensvormen zouden veranderd zijn in complexere gehelen, te weten algen, ongewervelde dieren… In de loop van de tijd zouden vervolgens door deze veranderingen vissen, amfibieën, reptielen, dinosaurussen, zoogdieren, enz. ontstaan zijn.
Dit proces zou miljarden jaren geduurd hebben. Het is onderverdeeld in grote tijdvakken die hoofdtijdperken genoemd worden. Het hoofdtijdperk van het Mesozoïcum bijvoorbeeld behelst de tijd van 70 tot 250 miljoen jaar geleden. Het omvat drie perioden: het Trias, het Jura en het Krijt. De geologische tijdschaal wordt gevormd door deze tijdvakken samen en heeft iets weg van een toren. Op de begane grond bevindt zich de oorsprong en de verdiepingen stellen de verschillende tijdperken voor met de fossielen die kenmerkend zijn voor de periode. Op de top bevindt zich tenslotte de mens.
Volgens ons steunt de leugen van de evolutieleer op tenminste twee grote pijlers:

    • het bestaan van tussensoorten: deze worden geacht de verbinding te vormen tussen de bekende soorten en een gemeenschappelijke voorouder.
    • het heelal zou enkele miljarden jaren oud zijn: een dergelijk evolutieproces kan namelijk slechts in een zeer, zeer grote tijdsperiode plaatsvinden.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Philip Stott : Illustraties door: Igneous
ISBNr: 9073631068 9789073631069

Extra informatie

Gewicht 75 g
Afmetingen 210 × 148 × 3 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Mythe van de Evolutie – Philip Stott” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.