Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenWetenschapDe dingen hebben hun geheim : gedachten over natuurkunde, mens en God – A. van den Beukel (13e druk)

De dingen hebben hun geheim : gedachten over natuurkunde, mens en God – A. van den Beukel (13e druk)

3,95 incl. BTW

Auteur: A. van den Beukel
ISBN-10:
ISBN-13:
9025944531
9789025944537
Uitgever: Ten Have, 13e druk
Uitgave: Paperback, 192  blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

De dingen hebben hun geheim

Auteur: A. van den Beukel
ISBN: 9789025944537
Conditie: Goed
Prijs: € 8,45

Bekijk op bol.com
Categorie:

Beschrijving

Gedachten over natuurkunde, mens en God

De natuurkunde, denken sommige vooraanstaande fysici, is bijna klaar. Binnen afzienbare tijd zal ‘alles’ begrepen worden. Samengevat in compacte formules, die de wereld om ons heen en het menselijk bestaan doorzichtig zullen maken, vanaf de oerknal tot en met de toekomst. Als er een God is die van dit ‘alles’ deel uitmaakt zal hij vanzelf te voorschijn komen. Dit is dan de bekroning van het menselijk verstand. In dit boek wordt nagegaan waar zulke verwachtingen op berusten. Wat is het voor een werkelijkheid waar de natuurkundigen zich mee bezig houden? Is die ‘objectief’, dat wil zeggen onafhankelijk van de onderzoeker die haar waarneemt? Is het de hele werkelijkheid? Is de natuurkunde in staat een wereldbeeld te funderen, waarin de mens zijn plaats vindt en de weg naar de diepere zin van zijn bestaan? Als de natuurkundigen ooit klaar zullen zijn, is dan ‘alles’ begrepen? En wat betekent begrijpen eigenlijk? Of beschrijft de natuurkunde soms alleen een aanblik, een aspect van de totale..  Recensie door Bruno Sepamoi

Inleiding
Prof. dr. ir. A. van den Beukel is hoogleraar in de natuurkunde (inmiddels gepensioneerd) aan de Technische Universiteit Delft. Hij is tevens een betrokken christen (calvinist).

Met betrekking tot de schrijfstijl blinkt dit boek uit in twee aspecten:

  • het leest gemakkelijk en is zeker leesbaar voor iedereen
  • het is prachtig geschreven: Van den Beukel heeft de gave om de natuurkunde te versieren met de schoonheid van de schrijfkunst.

Van den Beukels geheim
In 1989 begon hij te schrijven, eigenlijk op verzoek van zijn broer die predikant was, maar het materiaal had hij al verzameld. In 1990 kwam het boek uit met als titel:e dingen hebben hun geheim: Gedachten over natuurkunde, mens en God.

Hij wilde christenen die ten onrechte in verwarring waren geraakt wat helpen, meer niet. Hij moest een boekhandel bezoeken om de naam van een uitgever te vinden. Dat werd Ten Have want die gaf ook de Duitse theoloog Bonhoeffer uit en daar had hij sympathie voor.
Inmiddels is zijn eerste boek aan de zestiende druk toe en het gaat maar door. Honderden uitnodigingen voor spreekbeurten tot in Amerika volgden.

 (door Andries Knevel).

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: A. van den Beukel
ISBNr: 9025944531 /9789025944537

Extra informatie

Gewicht 245 g
Afmetingen 205 × 120 × 18 mm