Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieTheologie van het Oude Testament : de blijvende boodschap van de Hebreeuwse Bijbel – Hendrik Koorevaar en Mart-Jan Paul (red.)

Theologie van het Oude Testament : de blijvende boodschap van de Hebreeuwse Bijbel – Hendrik Koorevaar en Mart-Jan Paul (red.)

29,95 incl. BTW

Auteur: Hendrik Koorevaar en Mart-Jan Paul (red.).
ISBN-10:
ISBN-13:
9023926587
9789023926580
Uitgever: Boekencentrum, 2015
Uitgave: Hardcover, 438  blz. ; ill.
Conditie: Zo goed als Nieuw

 

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

De blijvende boodschap van de Hebreeuwse Bijbel

Dit handboek over het Oude Testament biedt een heldere kijk op de hoofdlijnen van Gods openbaring en maakt de samenhang tussen en de strekking van de bijbelboeken duidelijk.

Het eerste deel geeft een overzicht van de wetenschappelijke stand van zaken, deel 2 reikt een eigen methodiek aan om deze boodschap te ontwikkelen, waarbij de opbouw van de Hebreeuwse Bijbel het uitgangspunt is. Het vertrekpunt ligt in de thema’s die in Genesis al aanwezig zijn en die in de gehele canon terugkomen. Deel 3 bevat een uitwerking van deze thema’s, waaronder schepping, zonde, genade, verbond, Gods wil, eredienst en de relatie tussen Israël en de volken. Deel 4 trekt de lijnen door naar de intertestamentaire periode en het Nieuwe Testament.

Aan dit Nederlandstalige handboek werkten negen oudtestamentici uit Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten mee. Naast de redacteuren Hendrik Koorevaar en Mart-Jan Paul zijn dat Walter Hilbrands, Herbert Klement, Geert Lorein, Creig Marlowe, Siegbert Riecker, Eveline van Staalduine en Julius Steinberg.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Hendrik Koorevaar en Mart-Jan Paul (red.).
ISBNr: 9789023926580 9023926587