Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieTerug naar de kern : vernieuwing van de gemeente en de rol van de kerkeraad : pleidooi voor een gezamenlijke trektocht – J. Hendriks

Terug naar de kern : vernieuwing van de gemeente en de rol van de kerkeraad : pleidooi voor een gezamenlijke trektocht – J. Hendriks

3,95 incl. BTW

Auteur: J. Hendriks
ISBN-10:
ISBN-13:
9024220785
9789024220786
Uitgever: Kok Kampen,  1995
Uitgave: Paperback, 186 blz. ill.
Conditie: Zo goed als nieuw

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Terug naar de kern : vernieuwing van de gemeente en de rol van de kerkeraad : pleidooi voor een gezamenlijke trektocht

Er is een diep verlangen naar vernieuwing de kerk.

Die vernieuwing is belangrijk- voor de samenleving en voor de gemeente. Voor vernieuwing is onontbeerlijk de inspirerende inzet van de leiding: kerkeraad en parochieraad. Het doel van dit boek is daarbij te helpen.

De volgende vragen staan centraal:

– Vernieuwing van de gemeente impliceert ‘terug naar de kern’. Wat is die kern en ouder welke voorwaarden kan de leiding helpen die kern weer te ontdekken?
– Hoe beleven ambtsdragers de werkelijkheid? Zijn zij bezig met de essentie? Welke factoren werken belemmerend?
– Het leeuwendeel van het boek beantwoordt de vraag: Hoe kan het anders en beter?

Het gaat in Terug naar de kern. geschreven op basis van een onderzoek onder 25 kerkeraden, om de ontwikkeling van een belerende naar een lerende gemeente.

De auteur houdt een pleidooi voor een ‘gezamenlijke trektocht’.

Recensie(s)
Het boek is gewijd aan de noodzakelijke vernieuwing van de christelijke gemeente. De auteur is belast met de dagelijkse leiding van het Instituut voor Praktische Theologie; hij wil een bijdrage leveren aan de vernieuwing van de gemeente. Die verkeert namelijk in een crisis die moet worden overwonnen. Vernieuwing van de gemeente impliceert ‘terug naar de kern’. Hoe kan het anders en beter? Om die vraag draait het hele boek. Het is geschreven op basis van een onderzoek onder 25 kerkeraden en de auteur houdt een pleidooi voor een ‘gezamenlijke trektocht’. Dr. Hendriks is hoofddocent Gemeenteopbouw aan de Theologische Faculteit van de VU. Als zodanig is hij van alle kerkelijke wel en wee op de hoogte.

(Biblion recensie, Dr. L.A.F. Le Mat.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

 

Auteur: J. Hendriks
ISBNr: 9024220785  9789024220786

 

Extra informatie

Gewicht 310 g
Afmetingen 240 × 160 × 12 mm