Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieSterven … en dan? : Gaan de kinderen Gods, wanneer zij sterven, naar de hemel? – B. Telder

Sterven … en dan? : Gaan de kinderen Gods, wanneer zij sterven, naar de hemel? – B. Telder

3,95 incl. BTW

Auteur: B. Telder
ISBNr: — geen —
Uitgever: J.H. Kok N.V., 1960
Uitgave: Hardcover, 204 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Credo, jaargang 21, nr. 4.

De bedoeling van de schrijver is een bijdrage te leveren om. de reformatorische gedachtenwereld te helpen zuiveren van onschriftuurlijke ideeën en voorstellingen ten aanzien van het hiernamaals.  De schrijver richt zich tegen naar zijn oordeel onbijbelse hemelvoorstellingen en tegen de Griekswijsgerige mensbeschouwing van een redelijke ziel en een stoffelijk lichaam, waarvan de eerste onsterfelijk zou zijn. Hij leidt zijn lezers in in de discussie van aangelegen onderwerpen gedurende de laatste decenniën.

Wat hij in het midden brengt aangaande de tussenstaat tussen sterven en opstanding is wat zijn kritiek betreft sterker dan wat de verdediging van zijn standpunt aangaat. De mens bij de doden, onder de aarde, tot stof wederkerend, en dus niet ergens anders b.v. in de hemel. Tot stof wedergekeerd en toch niet niets of niemand. Een soort zieleslaap wordt met zoveel woorden niet geleerd, al lijkt het er soms op. Het komt er op neer, dat de gestorven mens ook in zijn dood niet van Christus is te scheiden.

We kunnen daarop in een recensie niet nader ingaan, maar hopen in ons orgaan daartoe gelegenheid te hebben. Overigens is de stof belangrijk genoeg om lezing van dit boek aan te bevelen.

Digibron:  Gepubliceerd op: 18 augustus 1960 ; S.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: B. Telder
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 470 g
Afmetingen 220 × 145 × 25 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sterven … en dan? : Gaan de kinderen Gods, wanneer zij sterven, naar de hemel? – B. Telder” te beoordelen