Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieRed hen die geen verweer hebben – Huub Oosterhuis

Red hen die geen verweer hebben – Huub Oosterhuis

4,95 incl. BTW

Auteur: Huub Oosterhuis
ISBN10:
ISBN13:
9025901905
9789025901905
Uitgever: Ten Have, 2012.
Uitgave: Hardcover, 55 blz.
Conditie: In NIEUW staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Oproep tot een ethisch reveil van de theologie die, gebaseerd op de Bijbel die oproept tot een rechtvaardige samenleving, zich teweer moet stellen tegen de neoliberale economie en de ideologie van de vrije markt.

Oosterhuis schrijft eerste pamflet Nacht van de Theologie
In dit hartstochtelijke pamflet roept Huub Oosterhuis op tot een ethisch reveil van de theologie. De meeste kerken hebben van de Bijbel een zuiver spiritueel en a-politiek boek gemaakt. Maar het hart van dit boek is het visioen van een rechtvaardige samenleving. De God van de Bijbel is geen onpartijdig opperwezen boven arm en rijk uit, maar de partijganger van de zwakken en armen.

Recensie(s):

De titel van dit pamfletachtig boekje slaat op degenen die niet profiteren van de welvaart die de vrije markteconomie slechts aan een beperkt aantal mensen gebracht heeft. Dit geldt voor bewoners van grote delen van de wereld. De auteur, die geen introductie behoeft, roept op tot een ethisch reveil van de theologie. De meeste kerken hebben van de Bijbel een zuiver spiritueel en apolitiek boek gemaakt. Het hart van dit boek is dan ook een visioen van een rechtvaardige samenleving. Oosterhuis schreef dit boekje naar aanleiding van de Nacht van de Theologie 2012. Hij laat zien dat de Bijbel oproept tot rechtvaardigheid en mededogen. Hij gaat daarbij de discussie over wie of wat God is niet uit de weg. Verrassend zijn de Bijbelteksten die hij in dit verband aanhaalt. Een indringende boodschap die op een vlotte manier wordt weergegeven.

Dr. H.Chr. van Bemmel

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Huub Oosterhuis
ISBNr: 9789025901905 9025901905

Extra informatie

Gewicht 160 g
Afmetingen 202 × 128 × 10 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Red hen die geen verweer hebben – Huub Oosterhuis” te beoordelen