Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologiePleisterplaatsen : de spiritualiteit van de diakonale gemeente en parochie – Jurjen Beumer

Pleisterplaatsen : de spiritualiteit van de diakonale gemeente en parochie – Jurjen Beumer

3,95 incl. BTW

Auteur:Jurjen Beumer
ISBN-10:
ISBN-13:
9025945708
9789025945701
Uitgever:Ten Have
Uitgave:Paperback, 104 blz.
Conditie:Zo goed als nieuw

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Ervaringen van de auteur als hervormd predikant bij het Sociaal Basis Pastoraat in Haarlem, gevolgd door een pleidooi voor een nieuwe opzet van diakonieën.

Uitgangspunt van dit boekje is de ervaring die de schrijver heeft opgedaan bij zijn werk als pastor in een diakonaal centrum in Haarlem.
Op grond van deze ervaringen pleit hij voor een nieuwe opzet van diaconaal werk, waarbij de hele gemeente/parochie betrokken is en waar die als pleisterplaats voor de omgeving kan gaan dienen. Onder spiritualiteit verstaat Beumer de levende ontmoeting met de uitgerangeerden in de maatschappij, een ontmoeting die bij de pastoraal werker bewogenheid en een beter verstaan van de Bijbelse verhalen teweegbrengt. Beumer is hervormd predikant voor Sociaal Basis Pastoraat te Haarlem en heeft meer publicaties op zijn naam staan. Het boekje is vlot geschreven, maar geeft de indruk dat de tekst wat snel bij elkaar gesprokkeld is: er wordt niet diep op het onderwerp ingegaan. Het bevat wel een paar goede tips voor kerkenraden, die hun diaconie op nieuwe leest willen gaan schoeien. (NBD|Biblion recensie)
Auteur:Jurjen Beumer
ISBN:9025945708 / 9789025945701

Extra informatie

Gewicht135 g
Afmetingen205 × 120 × 8 mm