Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieDe andere mogelijkheid : bijbelse theologie voor de kritische gemeente – door G.H. ter Schegget

De andere mogelijkheid : bijbelse theologie voor de kritische gemeente – door G.H. ter Schegget

2,95 incl. BTW

Auteur: door G.H. ter Schegget
ISBN-10:
ISBN-13:
9025941494
9789025941499
Uitgever: Ten Have, 1979.
Uitgave: Paperback, 143 blz.
Kwaliteit: In goede staat

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Onder ‘kritische gemeente’ verstaat de schrijver niet groepen christenen, die zichzelf met het etiket kritisch sieren. Voor hem geldt, dat de gemeente zich daar manifesteert waar het geweten van mensen door de belofte van het vrederijk uit de doodsslaap wordt gewekt.

Zo een gemeente schept daaruit moed, zich de krisis waarin de mensenwereld verkeert niet te verhelen. maar haar te verstaan als een heilzaam oordeel van God over geweld en onrecht. Als die gemeente, wat zij gekend heeft ter sprake brengt, is dat inderdaad kritisch, maar het is geen kritiek vanuit een ideële waarheid. De gemeente leeft niet bij ideeën, maar leeft vanuit de werkelijkheid. die is openbaar geworden in de weg, het woord en het werk van Jezus als Messias. Die werkelijkheid laat zij als veranderende. vernieuwende waarheid gelden.

De ‘andere mogelijkheid’ die haar voor ogen staat is dus geen utopische projectie, geen regulatieve idee, maar een werkelijkheid. die zich tegen alle weerstand in doorzet. Aan de zegevierende beweging van die werkelijkheid geeft de kritische gemeente zich gewonnen. Hoop is voor haar geen principe. maar een zaak van werkelijkheidszin. Daarom kan zij ook rekenschap geven van de hoop die in haar is.

Die rekenschap heet in de titel van dit boek: Bijbelse theologie.

Ten dele eerder verschenen artikelen.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: door G.H. ter Schegget
ISBNr: 9025941494 9789025941499

Extra informatie

Gewicht 180 g
Afmetingen 205 × 120 × 12 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De andere mogelijkheid : bijbelse theologie voor de kritische gemeente – door G.H. ter Schegget” te beoordelen