Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieHet blijvende woord : deel III – Ethiek – L. van Driel en I.A. Kole (4e druk)

Het blijvende woord : deel III – Ethiek – L. van Driel en I.A. Kole (4e druk)

2,95 incl. BTW

Auteur: L. van Driel en I.A. Kole
ISBN: – geen
Uitgever: Bijbel Kiosk Vereniging
4e druk
1978
Uitgave: Gebonden Plastic softcover, 188 blz.
Conditie: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorieën: ,

Beschrijving

Boek uit de serie Het Blijvende woord deel III  Ethiek, voor schoolgebruik, voor kerkelijke en persoonlijke vorming.

III. Ethiek = samengesteld en bewerkt door L. van Driel en I. A. Kole.

Recensie(s)
De samenstellers en bewerkers zeggen in hun Ter Introduktie: “In de ethiek gaat het om de realisering van de wil van God, zoals die in Zijn Woord tot ons komt in het dagelijks leven”. In 14 artikelen komen aktuele vraagstukken aan de orde, waarop een Bijbels antwoord wordt gezocht. Deze artikelen bestrijken een breed maatschappelijk terrein. Het gaat over: wereldgelijkvormigheid, abortus, euthanasie, evolutie, oorlogen vrede, milieubescherming, techniek, homoseksualiteit, crematie, sensitivity-training, drugs, de mode, moderne literatuur, ethiek van de geldbesteding.

Jammer is dat de oorspronkelijke schrijvers van deze artikelen, die ook elders verschenen, wel ietsjes worden bedankt in de introduktie, maar niet met name worden genoemd. In het kort bestek van een boekbespreking is het niet mogelijk deze artikelen stuk voor stukjvan commentaar te voorzien. De artikelen worden meestal afgesloten met een aantal vragen over de behandelde stof. Daarnaast worden nog wat discussievragen gegeven.

De inhoud van deze artikelen is volkomen verantwoord. Trouwens, daar staan zowel de samenstellers als de oorspronkelijke schrijvers borg voor. Het peil is behoorlijk hoog. Voor schoolgebruik is het boekje aan te bevelen voor de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs. Ik dacht aan Havo 4 en 5, Atheneum 4, 5 en 6, misschien ook voor een goeie Mavo 4 groep, maar dan zal het toch wel niet zo goed meer lukken dacht ik.

Natuurlijk kan de man of vrouw voor de klas een grote bijdrage leveren aan het verstaan van de behandelde tekst. Vooral ter afwisseling van de gangbare stof kan een diskussieonderwerp een goede funktie hebben. De gebruikers zullen we vooral moeten zoeken bij maatschappijleer en godsdienstonderwijs. Ook onze scholen zijn doorgaans in de eerste plaats “leer”-scholen. Aan de broodnodige opvoeding komen we zo weinig toe. En juist daarom wil ik deel 3 uit de serie: het blijvende woord, heel hartelijk aanbevelen.

Het “vak” ethiek heeft zich in het begin van de 17e eeuw losgemaakt van de dogmatiek. Op het terrein van de dogmatiek moet je dan wel wat thuis zijn om een ethisch onderwerp te kunnen brengen. Het mag ons Immers niet gaan om het behandelde onderwerp op zich, maar om een verantwoorde Bijbelse visie op dat onderwerp. Het laatste zal meestal heel wat moeilijker blijken te zijn in de praktijk dan het eerste. Voor degenen die op het punt staan nieuwe methoden in te voeren op dit terrein, vermeld ik nog, dat nu ook deel 1: Oude en Nieuwe Testament en deel 2: Kerkgeschiedenis, sekten en stromingen beschikbaar zijn.

DIGIBRON Gouda, A. Oudenaarden.

ZIE OOK DE  INHOUD EN VOORWOORD VAN HET BOEK !

Auteur: L. van Driel en I.A. Kole
ISBN: – geen –      (niet 9024210356 9789024210350)

Extra informatie

Gewicht 335 g
Afmetingen 225 × 155 × 10 mm