Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelGods oude plakboek : Visie Op Het Oude Testament – C.J. Labuschagne (onderstreping)

Gods oude plakboek : Visie Op Het Oude Testament – C.J. Labuschagne (onderstreping)

2,95 incl. BTW

Auteur: C.J. Labuschagne
ISBN10:
ISBN13:
9023912381
9789023912385
Uitgever: Boekencentrum B.V., 1978
Uitgave: Paperback, 158 blz.
Kwaliteit: In redelijk goede staat, binding goed,
tekst schoon, onderstrepingen

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Visie Op Het Oude Testament

De ontstaansgeschiedenis van de verzameling geschriften die wij het Oude Testament noemen, is complex en nauw verweven met de geschiedenis van Israël.

Deze “documentatiemap over het leven en denken van Israël ten overstaan van God” vormt “een wolk van getuigen” die in de loop der eeuwen gegroeid is. De tekst van Tenach zoals wij die nu hebben, is een product van eeuwenlang bijschaven en herformuleren. Onder onze teksten liggen vaak oorspronkelijke die uit andere situaties stammen (dat valt bijvoorbeeld op bij Kronieken dat een herschrijving vormt van Samuel en Koningen). In dit boekje wil L. ten dienste van kerkgangers en van hen die in de bijbel geïnteresseerd zijn een tipje van de sluier van dit groeiproces oplichten. Daarbij zet de schrijver zich m.n. af tegen fundamentalistische simplificaties, die niets van de moderne bijbelwetenschap willen weten. Vooral voor hen die daarmee zijn opgegroeid heeft deze helder geschreven publicatie haar grote waarde.

(NBD|Biblion recensie, Drs. Kees Bergstrom)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: C.J. Labuschagne
ISBN: 9023912381 /  9789023912385

Extra informatie

Gewicht 190 g
Afmetingen 200 × 125 × 14 mm