Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEindtijd en ProfetieEn voort wentelen de eeuwen : gedachten over het boek der Openbaring van Johannes – Dr. J.H. Bavinck (Hardcover 9e druk)

En voort wentelen de eeuwen : gedachten over het boek der Openbaring van Johannes – Dr. J.H. Bavinck (Hardcover 9e druk)

4,95 incl. BTW

Auteur: Dr. J.H. Bavinck
ISBN-10:
ISBN-13:
9043506907
9789043506908
Uitgever: Uitgeverij Kok, 9e druk 2003
Uitgave: Hardcover, 319 blz.
Kwaliteit: In goede en nette staat (zgan)

Uitverkocht

Beschrijving

Theologisch-historische beschouwingen over het bijbelboek Openbaringen.

De gereformeerde zendingstheoloog Dr. J.H. Bavinck benadrukte de uniciteit van het christelijk geloof, maar wist deze te combineren met openheid naar andersdenkenden en aandacht voor de dialoog. Dit bezorgde hem de waardering van christenen uit allerlei richtingen, maar ook van bijvoorbeeld vele moslims die met hem in aanraking kwamen. Ook in zijn Schriftuitleg was Bavincks aandacht voor de mens bepalend. Hij was praktisch en psychologiserend. Altijd was hij op zoek naar de mens die in de tekst wordt aangesproken. Zo wist hij elke keer weer de mensen in het hart te raken. Deze houding typeert ook zijn En voort wentelen de eeuwen. Met deze uitleg van de Openbaring aan Johannes wilde de auteur zijn lezers bemoedigen. In een tijd waarin velen angstig naar de toekomst kijken, heeft dit boek nog niets aan actualiteit ingeboet.

Recensie(s):
In acht samenvattende hoofdstukken geeft de auteur uitleg van het laatste bijbelboek, Openbaring. Aan mensen die nu nog worstelen met het wereldgebeuren en de geschiedenis vol raadsels, maakt deze Apocalyps de toekomst bekend. Het leven is nu nog verborgen en vol tegenstellingen. De bemoedigende boodschap is dat de feiten niet het laatste woord hebben, maar dat God alles naar zijn einde leidt. Dat einde onthult die bijbelboek. De uitleg is breed en sterk betrokken op de mens en de wereldgeschiedenis. Indrukwekkende visioenen worden helder uitgelegd. Deze publicatie, die voor het eerst verscheen in 1952, heeft door deze brede duiding actuele zeggingskracht. De stijl is wat verouderd maar boeiend.
Voor belangstellenden goed leesbaar. De auteur (1895-1964) was als gereformeerd hoogleraar zendingswetenschappen verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en aan de Gereformeerde Theologische Universiteit te Kampen.

ds. C.A. den Hertog

Zie voor verdere TOELICHTING ook de TITELPAGINA van het boek !

Auteur: Dr. J.H. Bavinck
ISBNr: 9043506907 9789043506908

Extra informatie

Gewicht 495 g
Afmetingen 215 × 138 × 28 mm