Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieDogmatische Studiën : [4] Geloof en Volharding – Dr. G.C. Berkouwer

Dogmatische Studiën : [4] Geloof en Volharding – Dr. G.C. Berkouwer

4,95 incl. BTW

Auteur: dr. G.C. Berkouwer
ISBNr: – – geen – –
Uitgever: J.H. Kok N.V., 1949
Uitgave: Linnen hardcover, 215 blz.
Kwaliteit: In goede en nette staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Na Geloof en Rechtvaardiging en Geloof en Heiliging, verscheen Geloof en Volharding

Dit  boek van prof. Berkouwer verdient bijzondere aandacht, zowel wegens het onderwerp, alsook de klaarheid van behandeling.

Hier wordt ons een stuk Schrifttheologie geboden aangaande de vraagstukken, die het onderwerp met zich brengt, en de controversen, welke zich daarbij voordoen, op een wijze, welke grote waardering verdient.

Dit boek ontleent ^zijn betekenis vooral aan de actualiteit, welke het onderwerp in de worsteling van het geloofsleven heeft. Het raakt, om zo te zeggen, voortdurend aan de practijk des geloofs- en laat het licht vallen op vragen, die altijd weer in de gemeente worden gehoord. Het is daarom ook van betekenis voor de pastorale arbeid op de kansel en bij het huisbezoek.

In dit werk zal prof. Berkouwer de hoofdpunten der dogmatiek behandelen in een reeks monografieën.

Het theologisch denken en de geloofsbezinning hebben echter niet stilgestaan. Er is ook op dit gebied een voortschrijdende ontwikkeling en verdieping waar te nemen. Verschillende factoren werken daartoe mee. Er zijn zowel invloeden van buitenaf als van binnenuit, die dit bevorderen. De contemporaine wereldhistorie met haar eschatologische tendensen, de aanraking met het moderne denken, de confrontering met Barthianen en anderen, de interne discussies, — het zijn stimulansen voor dedogmatische bezinning.

Prof. Berkouwer is een van de meest vooraanstaande theologen van deze tijd, een dogmaticus van erkende autoriteit. Hij is een geleerde, die de theologische wereldliteratuur beheerst als weinigen, en tegelijk is hij een auteur, die de bijzondere gave bezit om eenvoudig en helder te schrijven.

Veel wat in de Dogmatische Studiën staat is en blijft interessant en onmisbaar vanuit het oogpunt van de theologiegeschiedenis. Er staan ook ”curiosa” in, althans ”thema”s die wij vandaag als curiosa aanmerken en die Berkouwer nog serieus nam. Wat naar onze eigen mening vooral de blijvende waarde van Berkouwers Dogmatische Studiën uitmaakt, is hun bijbels-theologisch gehalte.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de TITELPAGINA van het boek !

Auteur: dr. G.C. Berkouwer (1903-1996)
ISBNr: – – geen – –

Extra informatie

Gewicht 535 g
Afmetingen 235 × 160 × 20 mm