Tweedehands Christelijke boeken
Wij zijn met VAKANTIE van 25-08 tot 20 september 2021, bestellingen in deze periode worden (pas) in de week daarna verzonden!
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieDogmatische Studiën [3.] Geloof en Rechtvaardiging – Dr. G.C. Berkouwer

Dogmatische Studiën [3.] Geloof en Rechtvaardiging – Dr. G.C. Berkouwer

4,95 incl. BTW

Auteur:dr. G.C. Berkouwer
ISBNr:— geen —
Uitgever:J.H. Kok, 1949
Uitgave:Gebonden linnen hardcover, 416 blz.
Kwaliteit:In goede staat

Op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Dogmatische Studiën [3.] Geloof en Rechtvaardiging

Prof. Berkouwer is een van de meest vooraanstaande theologen van deze tijd, een dogmaticus van erkende autoriteit. Hij is een geleerde, die de theologische wereldliteratuur beheerst als weinigen, en tegelijk is hij een auteur, die de bijzondere gave bezit om eenvoudig en helder te schrijven.

Hij heeft zich tot taak gesteld in het hierbij aangekondigde werk de hoofdpunten der dogmatiek te behandelen, en wel zó, dat aan elk onderwerp een afzonderlijk boek wordt gewijd.

Thans verscheen : „Geloof en rechtvaardiging, zie no. 12. Dit onderwerp is niet slechts actueel vanwege de huidige theologische situatie, maar het is voor iedere generatie actueel, omdat de heilsweg door iedere generatie weer opnieuw moet worden geleerd.

Daarom zijn vooral de hoofdstukken II, III,

IV en V van dit boek belangrijk. Hoofdstuk II, over de weg des heils, III. Confessionele verkenning, IV. de Reformatie en de Heilige Schrift, en V. De bedenkingen getoetst. Eenheid en overeenstemming van de belijdenisgeschriften, overeenstemming ook van de Gereformeerde en Lutherse reformatie in het stuk van de rechtvaardiging door het geloof, worden klaar en duidelijk aangetoond, ook de controversen, welke de theologen in het getuigenis van de verschillende apostelen hebben gemeend te kunnen ontdekken, worden op overtuigende wijze weerlegd.

Deze studiën verdienen ten zeerste de aandacht van allen die belangstellen in deze voor het kerkelijk leven zo hoogst belangrijke vraagstukken. Inzonderheid ook voor de predikanten een boek van betekenis, hetwelk wij van harte aanbevelen.

Het laatste hoofdstuk : , , De waarde van het geloof“, heeft ons een weinig teleurgesteld. Dit nader uiteen te zetten, zou een uitvoerig artikel vergen. Wij hopen dit afzonderlijk te behandelen. Dit echter behpeft niet tekort te doen aan onze waardering en wij kunnen slechts wensen, dat deze studiën

 Veel wat in de Dogmatische Studiën staat is en blijft interessant en onmisbaar vanuit het oogpunt van de theologiegeschiedenis. Er staan ook ”curiosa” in, althans ”thema”s die wij vandaag als curiosa aanmerken en die Berkouwer nog serieus nam. Wat naar onze eigen mening vooral de blijvende waarde van Berkouwers Dogmatische Studiën uitmaakt, is hun bijbels-theologisch gehalte.
 
Auteur:dr. G.C. Berkouwer
ISBNr:— geen —

Extra informatie

Gewicht560 g
Afmetingen235 × 160 × 28 mm
X