Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeHet blijvende woord : deel V : Kerken, Sekten en Stromingen – L. van Driel en I.A. Kole (5e druk)

Het blijvende woord : deel V : Kerken, Sekten en Stromingen – L. van Driel en I.A. Kole (5e druk)

3,95 incl. BTW

Auteur: L. van Driel en I.A. Kole
ISBN-10:
ISBN-13:
9024210372
9789024210374
Uitgever: J.H. Kok, 5e druk 1980
Uitgave: Gebonden, Plastic Softcover, 224 blz.
Conditie:  In goede en nette staat (zgan)

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Boek uit de serie Het Blijven woord, deel V :
Kerken, Sekten en Stromingen, voor schoolgebruik, voor kerkelijke en persoonlijke vorming.

Uitgave in samenwerking met de Bijbel Kiosk Vereniging en Hervormde Bond voor Inwendige Zending op G.G.

In één van de vele lacunes voor verantwoord onderwijs — en niet de minst belangrijke — is voorzien. Met het verschijnen van „Kerken, sekten en stromingen”, deel vijf van de serie „Het blijvende Woord”, is het godsdienstonderwijs aan leerlingen van het voortgezet onderwijs zeer gediend. Ook de andere deeltjes vinden — zo vernamen wij — gretig aftrek.

Voor „Kerken, sekten en stromingen” is gebruik gemaakt van een aantal bestaande artikelen in kerkelijke bladen. Tevens schreven de samenstellers een groot aantal hoofdstukken. Het boek bestaat uit een vijftal hoofdafdelingen: Kerken en sekten, andere wereldgodsdiensten, Oosterse sekten, Stromingen en Apostolaat.

Men begint met een algemeen overzicht, cijfers, tabellen enz. van kerkelijkheid en (toenemende) onkerkelijkheid in ons land, voorzien van heel goede gespreksvragen. Vervolgens behandelt men de Algemene chr. Kerk. Wie leest van een onderscheid tussen de Kerk (allen die Christus van eeuwigheid gegeven zijn) en de kerk, en tevens verneemt dat deze boeken op algemeen christelijke onderwijsinstellingen gebruikt worden, kan zich slechts verheugen.

Zie voor verdere TOELICHTING ook  het VOORWOORD van het boek !

Auteur: L. van Driel en I.A. Kole
ISBN: 9024210372 9789024210374

Extra informatie

Gewicht 375 g
Afmetingen 225 × 153 × 13 mm