Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelBijbelse woorden en hun geheim : verklaring van een aantal bijbelse woorden – F.J. Pop (5e druk)

Bijbelse woorden en hun geheim : verklaring van een aantal bijbelse woorden – F.J. Pop (5e druk)

 6,95 incl. BTW

Auteur: F.J. Pop
ISBN-10:
ISBN-13:
9023912217
9789023912217
Uitgever:   Boekencentrum 5e druk 1975
Uitgave: Hardcover, 641 blz.
Conditie: In bijzonder goede staat,
zonder getoonde stofomslag

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte

Beschrijving

Lessen voor de Wika-opleiding door de docent in de bijbelse vakken aan het Nederlands hervormd maatschappelijk centrum “Kerk en wereld”

Wie de Schrift onderzoekt, zal zich ook moeten verdiepen in de betekenis van bijbelse kernwoorden als gerechtigheid, vrede, waarheid, geloof, gemeenschap, liefde, dienst, enzovoort. Zonder kennis van deze woorden is het gevaar groot dat de tekst verkeerd verstaan wordt.
In dit boek reikt de auteur informatie aan over ruim honderd bijbelse woorden. Hij doet dit speciaal voor hen die de grondtalen Hebreeuws en Grieks niet machtig zijn. Grondwoorden worden daarom steeds uitgelegd e de betekenisverschillen worden helder op een rij gezet. Daarnaast geeft de auteur uitgebreid aan welke betekenissen het woordt had in het Oude Testament, het Nieuwe Testament en in de wereld uit de tijd van de Bijbel.

Recensie(s)
Dit werk biedt een schat aan gegevens over de betekenis van talloze woorden die in de Bijbel voorkomen. Zeker, voor de theoloog van professie is er het Theol. Wörterbuch van Kittel maar dat is zo breed dat bestudering ervan zeer tijdrovend is. Deze uitgave van Pop biedt dan uitkomst. De artikelen zijn bondig en toch niet oppervlakkig. Ze zijn misschien niet altijd volledig maar ze bieden toch veel gegevens die in de gelegenheid stellen om de betekenis van woorden zoals: aannemen, bekeren, dienen, evangelie, geloof, genade, zonde enz. beter te leren verstaan. Een indrukwekkende lijst van besproken woorden plus 26 pagina’s tekstregister kunnen goede diensten bewijzen. Een waardevol boek, in wezen bestemd voor niet-theologen.

(Biblion recensie, Redactie..)

Zie voor verdere TOELICHTING ook  het VOORWOORD van het boek !

Auteur: F.J. Pop
ISBNr: 9023912217 / 9789023912217 – 3e druk 1972

Extra informatie

Gewicht 880 g
Afmetingen 230 × 155 × 30 mm
Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.