Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenTheologieBidden in een boze wereld : ‘twee pamfletten uit het vroege christendom, Aan Donatus & Aan Demetrianus’ – Cyprianus ; ingeleid, bezorgd en vertaald door Vincent Hunink.

Bidden in een boze wereld : ‘twee pamfletten uit het vroege christendom, Aan Donatus & Aan Demetrianus’ – Cyprianus ; ingeleid, bezorgd en vertaald door Vincent Hunink.

12,95 incl. BTW

Auteur: Cyprianus ; Vincent Hunink.
ISBN10:
ISBN13:
9055736961
9789055736966
Uitgever: Damon, 2006
Uitgave: Gebonden hardcover
met stofomslag en leeslint, 112 blz. ; ill.
Conditie: Zo goed als NIEUW

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Cyprianus :Twee pamfletten uit het vroege christendom, Aan Donatus & Aan Demetrianus’
(Bevat: Aan Donatus. — Vert. van: Ad Donatum ; Aan Demetrianus. — Vert. van: Ad Demetrianum).

Ingeleid, bezorgd en vertaald door V. Hunink

Parallel tekst in Nederlands en Latijn ./// Een nieuw geloof aannemen betekent vaak een volstrekt ‘nee!’ tegen het oude leven en de buitenwereld. Er is nog maar een zaligmakende waarheid en andersdenkenden worden op felle toon van repliek gediend. Bidden in een boze wereld bevat twee radicaal-christelijke geschriften uit de derde eeuw toen het christendom nog het geloof van een sterk groeiende minderheid was.

Cyprianus van Carthago (ca. 200-258) schrijft in Aan Donatus bijna jubelend over zijn eigen doop. De nieuwe godsdienst lijkt een baken van licht in een duistere wereld. Dit autobiografische getuigenis geldt als model voor Augustinus’ beroemde Belijdenissen.

Cyprianus’ open brief Aan Demetrianus is juist uitgesproken polemisch. Beide teksten getuigen van een vurig geloof en een sterke afkeer van de eigentijdse maatschappij. Het maar al te herkenbare extremisme maakt deze teksten uit het vroege christendom opmerkelijk actueel.

Deze uitgave bevat de twee geschriften van Cyprianus in Latijnse brontekst en Nederlandse vertaling en richt zich daarmee op studerende en afgestudeerde classici en theologen. De literaire vertaling laat zich echter ook uitstekend zelfstandig lezen en is geschikt voor iedereen met interesse in de wereld van het vroege christendom.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Cyprianus ; ingeleid, bezorgd en vertaald door Vincent Hunink.
ISBNr: 9789055736966 9055736961

Extra informatie

Gewicht 240 g
Afmetingen 208 × 132 × 17 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bidden in een boze wereld : ‘twee pamfletten uit het vroege christendom, Aan Donatus & Aan Demetrianus’ – Cyprianus ; ingeleid, bezorgd en vertaald door Vincent Hunink.” te beoordelen