Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeYOGA: heil uit het Hindoeïsme? – Els Nannen

YOGA: heil uit het Hindoeïsme? – Els Nannen

2,95 incl. BTW

Auteur:Els Nannen
ISBN-10:
ISBN-13:
9064510156
9789064510151
Uitgever:Zoeklicht Doorn
Uitgave:Gebrocheerd, 32 blz.
Conditie:In goede staat

Uitverkocht

Beschrijving

Bezwaren vanuit christelijk oogpunt tegen Yoga

Yoga is een uit India afkomstig streven om door lichamelijke en geestelijke methoden van concentratie tot hogere bewustzijnstoestanden te geraken of bijvoorbeeld een betere ademhalingstechniek aan te leren (Van Dale).

Vanuit christelijk oogpunt ziet men de mens als beelddrager Gods, die verantwoording moet afleggen tegenover zijn Schepper. De mens kan niet autonoom of naar eigen inzicht handelen. Ook niet met betrekking tot zijn eigen lichaam. Hij wordt ook verantwoordelijk gesteld voor zijn eigen lichaam.

… Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus openbaar worden, opdat een ieder weg drage wat hij in zijn lichaam verricht heeft, hetzij goed, hetzij kwaad (2 Kor. 5 10).

Yoga komt van het Sanskrietse woord Yug, en dat betekent “eenheid” (met het goddelijke, uw hogere “Ik” of “Zelf”). Yoga is een weg om uw gewone geest (wie u denkt te zijn) te transcenderen (te boven te gaan), om op te gaan in uw “hogere Ik” of “God Zelf”. Yoga betekent “verbinden” – verbinden met Brahman (d.w.z. het “Oneindige”, de “Universele Geest”, de onpersoonlijke kracht die Hindoes “God” noemen) – via de realisatie van een gewijzigde staat van bewustzijn, zichzelf daarbij theoretisch bevrijdend van de slavernij aan eindeloze reïncarnaties. (Citaat uit Examining & Exposing Cultic & Occultic Movements, Jack Sin, “Should a Christian Practise Yoga?”, April 2000, pp. 79-84.

Zie voor verdere TOELICHTING ook  de  INLEIDING van het boek !

Auteur:Els Nannen
ISBNr:9064510156 / 9789064510151

Extra informatie

Gewicht51 g
Afmetingen205 × 145 × 4 mm