Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeTwee gezichten, één islam – Koen Raadt (5e druk)

Twee gezichten, één islam – Koen Raadt (5e druk)

3,95 incl. BTW

Auteur: Koen Raadt
ISBN10:
ISBN13:
9057982382
9789057982385
Uitgever: Johannes Multimedia, 5e druk 2008
Uitgave: Paperback, 64 blz..
Kwaliteit: Zo goed als nieuw

Op voorraad

Beschrijving

De islam staat de afgelopen decennia volop in de belangstelling. Terwijl de islam qua grootte de tweede godsdienst ter wereld is, is er geen godsdienst zo vaak in het nieuws als de islam. Toch blijkt de kennis van de islam vaak zeer beperkt te zijn, zowel bij moslims als bij niet-moslims. Het woord islam betekent ‘onderwerping’, maar onderwerping aan wie of waaraan? En hoe dan? Wat is de betekenis van begrippen als sjaria, jihad, hadieth en soenna?

Dit boekje behandelt de oorsprong van de islam vanuit de geschiedenis en vanuit de Koran voor iedereen die meer van de islam wil weten: christen, moslim en niet-moslim.

Het wil daarbij de twee gezichten van deze godsdienst laten zien: het radicale, fundamentalistische en het vrome, religieuze.

Daarom zal de inhoud een eyeopener zijn voor iedereen die zich meer wil verdiepen in het wezen en de achtergronden van het islamitisch denken.

Waarom is het ook belangrijk voor moslims?
Enerzijds, omdat Soera 10:94 verwijst naar voorislamitische boeken, met name de Bijbel en worden Joden en christenen genoemd als raadgevers van moslims en als uitleggers van de Koran. Anderzijds, omdat dit boek diverse facetten van de islam en relevante aspecten uit de Koran en de dialoog tussen moslims en christenen aan de orde stelt.

Een boek met veel nuttige informatie die in 13 hoofdstukken is gerubriceerd, met veel bronverwijzingen. Bekende Arabische woorden en veel relevante websites verrijken de inhoud. Het is zeer informatief voor iedereen die zich wil verdiepen in de vraag: ‘Wat houdt de islam eigenlijk in?’

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Koen Raadt
ISBNr: 9057982382 9789057982385

Extra informatie

Gewicht 110 g
Afmetingen 210 × 150 × 7 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Twee gezichten, één islam – Koen Raadt (5e druk)” te beoordelen