Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeHet marxisme : een handreiking van de Raad voor Kerk en Theologie van de Nederlandse Hervormde Kerk

Het marxisme : een handreiking van de Raad voor Kerk en Theologie van de Nederlandse Hervormde Kerk

3,95 incl. BTW

Auteur: ds. G. Spilt en dr. A. H. van den Heuvel in het voorwoord.
ISBN10:
ISBN13:
9023925343
9789023925347
Uitgever: Boekencentrum, 1978
Uitgave: Gebrocheerd, 42 blz.
Kwaliteit: In goede staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Op de omslag de ondertitel: Voor een open dialoog tussen kerken en marxisme.

Recensie(s)

De noodzaak van een open en kritische dialoog van de kerken met het marxisme behoeft niet nog eens uiteengezet te worden. Gelukkig is daarvoor ook in de christelijke gemeenschap de belangstelling de laatste jaren toegenomen”, zo schrijven ds. G. Spilt en dr. A. H. van den Heuvel in het voorwoord. Deze handleiding is vooral bedoeld om in gespreksgroepen behandeld te worden en is ook aangeboden aan de Raad van kerken „in de hoop dat dit geschrift christenen uit alle kerken betrekt bij een gesprek dat ons allen in hoge mate aangaat”.

Na een algemene inleiding over de vele vormen van marxisme wordt een overzicht gegeven van het denken van Kari Marx en van het marxisme na Marx. Vervolgens komt de verhouding tussen marxisme en christelijk geloof en die tussen marxisme en democratie aan de orde. Daarna worden drie houdingen geschetst van christenen tegenover het marxisme: konfrontatie, dialoog en gedeeltelijke overname. Een lijst met aanbevolen boeken completeert het geheel. etc.etc.
Digibron Gepubliceerd op: drs. C. S. L. Janse

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Dit geschrift, uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de algemene synode der Nederlandse Hervormde kerk, wil een aanzet geven tot een open, kritische dialoog van christenen met marxisten. Omdat – ondanks de bestaande belangstelling – blijkt, dat de term “marxisme” zeer ongenuanceerd en ondeskundig wordt gebruikt, wordt een glasheldere uiteenzetting gegeven van wat marxisme was en, in verschillende landen, is; hierbij worden de standpunten t.o.v. christelijk geloof en democratie apart bekeken. De brochure geeft, mede door de beredeneerde boekenlijst, zeker een “handreiking” tot nadenken – en tot spreken met anderen – over deze belangrijke en urgente materie.

(NBD|Biblion recensie, Drs. A. Haselager-te Winkel)

Auteur: Nederlands Hervormde Kerk. Raad voor Kerk en Theologie.; Centrale voor vormingswerk/Hervormde Vrouwendienst, Driebergen.
ISBNr: 9023925343 9789023925347

Extra informatie

Gewicht 85 g
Afmetingen 210 × 150 × 4 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het marxisme : een handreiking van de Raad voor Kerk en Theologie van de Nederlandse Hervormde Kerk” te beoordelen