Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeGoden, graven, mensenoffers : onthutsende feiten over de dood als rituele handeling – Patrick Tierney

Goden, graven, mensenoffers : onthutsende feiten over de dood als rituele handeling – Patrick Tierney

3,95 incl. BTW

Auteur:Patrick Tierney
ISBN-10:
ISBN-13:
9051212089
9789051212082
Uitgever:Trion 1990
Uitgave:Paperback, 319 blz.
Conditie:Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

GODEN GRAVEN MENSENOFFERS

Auteur: Tierney
ISBN: 9789051212082
Conditie: Goed
Prijs: € 8,45

Bekijk op Bol.com

Beschrijving

Beschrijving van de rituele mensenoffers van de Inca’s.

In 1983 reisde journalist Patrick Tierney naar Peru om een verslag te schrijven van de lijkschouwing van een goed geconserveerde, vijf eeuwen oude mummie van een Inkakind, die was gevonden op een besneeuwde top in het Andes-gebergte. Met behulp van moderne technieken als de paleopathologie werd ontdekt dat het kind niet aan een ziekte of verwonding was overleden. He was levend begraven, als een offer aan de goden.
“Goden, Graven, Mensenoffers” is het spannende verslag van het onderzoek dat Patrick Tierney naar aanleiding van deze ontdekking insteldenaar de geschiedenis van het mensenoffer, met name bij de Inka’s.
Tierney nam deel aan expedities naar het hooggebergte, waarbij ruim honderd Inka-heiligdommen op een hoogte van meer dan vijfduizend meter werden aangetroffen, vondsten die een heel nieuw licht op de Inka-cultuur werpen.
Maar het onderzoek nam een heel onverwachte wending toen Tierey geruchten ter ore kwamen over veel recentere mensenoffers, die slechst enkele jaren tevoren hadden plaatsgevonden -in het bijznder rond het Lago Budi en het Titicamee, de bakermat van de Andesbeschaving. In het spoor van deze geruchten ondernam Tierney verschillende reizen naar dit gebied en verbleef lange tijd onder de bevolking om inzicht te krijgen in de sociale en culturele achtergronden van hun oude rituelen, die tot op de dag van vandaag door sjamanen, en zogenaamde machis en brujos worden uitgevoerd. Daarbij deed hij, niet zelden met gevaar voor eigen leven, een groot aantal belangwekkende en soms sensationele ontdekkingen.
Tierney’s onderzoek reikte verder dan de Andes. Hij ontdekte dat de praktijk van het mensenoffer zich niet tot Midden- en Zuid-Amerika beperkte. Antropologen en archeologen beginnen te beseffen dat de ‘rituele macht om te doden’ aan de wieg van vele beschavingen heeft gestaan en een groot deel van onze eigen christelijke erfenis bepaalt.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Patrick Tierney ; [vertaald uit het Engels: Jan Smit]
ISBNr:9051212089 /9789051212082

Extra informatie

Gewicht445 g
Afmetingen210 × 140 × 25 mm