Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeEncyclopedie van de godsdiensten, kerken en sekten (Winkler Prins Bibliotheek)

Encyclopedie van de godsdiensten, kerken en sekten (Winkler Prins Bibliotheek)

4,95 incl. BTW

Auteur:
Co-auteur
 C.J. Bleeker, D.S. Attema
J.N. Bakhuizen van den Brink, G. Peeters
ISBN10:
ISBN13:
9010020711
9789010020710
Uitgever: Elsevier / Winkler Prins Bibliotheek 1978
Uitgave:Gebonden hardcover, 303 pagina’s
Conditie:In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Serie:Winkler Prins bibliotheek

Christendom, islam, boeddhisme, jodendom, sjintoïsme en de andere godsdiensten komen uitgebreid aan de orde, evenals de traditionele kerken en hun afsplitsingen, de talloze sekten, de oecumene, de ‘revival’ van het christendom en de belangstelling voor de oorsterse religies. Het boek, alfabetisch ingericht, is samengesteld uit bijdragen van vooraanstaande auteurs uit Nederland en België.

Recensie(s):
In de Winkler Prins bibliotheek verschijnen tegenwoordig per vakgebied eendelige encyclopedieën. Dit deel geeft een uitstekend overzicht van de belangrijkste religieuze groeperingen in de wereld van vandaag. De aangetrokken medewerkers zijn allen deskundig op hun terrein. Bovendien zijn de gegevens zeer up-to-date. Voorafgaande aan de alfabetische behandeling is een oriënterende inleiding opgenomen, gevolgd door beschouwingen over godsdienst in Nederland en in België. De opzet is minder geschikt voor de uitlening, maar voor de lees- en studiezaal is dit een must.

(NBD|Biblion recensie, C.J. de Ruijter)

Auteur:
Co-auteur
 C.J. Bleeker, D.S. Attema
J.N. Bakhuizen van den Brink, G. Peeters
ISBNr:9010020711   9789010020710

Extra informatie

Gewicht457 g
Afmetingen205 × 135 × 30 mm