Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansZwerftocht naar het geluk : Drieluik – Jos van Manen Pieters

Zwerftocht naar het geluk : Drieluik – Jos van Manen Pieters

5,00 incl. BTW

Auteur:Jos van Manen Pieters
ISBN-10:
ISBN-13:
9024253136
9789024253135
Uitgever: Kok, [1979]
Uitgave:Gebonden,  413 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Zwerftocht naar het geluk

Auteur: J. van Manen Pieters
ISBN: 9789024253135
Conditie: Goed
Prijs: € 6,69

Bekijk op Bol.com
Categorie:

Beschrijving

Deze trilogie bevat de boeken:
– Gods geheimschrift
– Er gebeurt geen wonder
– Dit is mijn haven.

Gods geheimschrift
Dit is de roman van de jonge echtgenoten Arjaan en Roelie Huidekoper. Tijdens hun verloving hebben zij met veel moeilijkheden te kampen gehad. Na hun huwelijk verwacht Roeli al spoedig een baby. Het dochtertje wordt echter geboren met een bloedvatengezwel in haar gezichtje. De ouders gaan met hun kind een lange lijdensweg. Hoe meer Arjaan het verdriet leert aanvaarden, hoe groter de opstandigheid van de jonge moeder wordt. Door dit verschil in instelling ontstaat er een vervreemding tussen hen. Arjaan lijdt minder onder dit gebrek aan contact, omdat hij begrip vindt bij een huisvriendin. In Roelie ontwaken dan de argwaan en de jaloezie en zij maakt haar man het leven erg moeilijk. De weg naar geluk wordt letterlijk een zwerftocht. Tenslotte is het hun dochter zelf, die op die zwerftocht hun gids wordt.

Er gebeurt geen wonder
Veel mensen leven met het vertwijfelde gevoel dat God met de rug naar hen toe staat en geen aandacht aan hun persoonlijke noden en verlangens schenkt. Tot hen behoort Huibert Luteijn, 33 jaar, journalist. Na een ongeval, dat zijn vrouw het leven kostte, vergooit hij zijn baan op een dagbladredactie om naar het buitenland te gaan. Hij zwerft enkele jaren door Europa. Daarna verblijft hij geruime tijd in een Frans dorp, omgeving Parijs. Maar ook in de romantische Franse sfeer en het fel levende Parijs is de eenzaamheid zijn trouwste metgezel. En dan zijn er nog twee jonge vrouwen. Gonnie de Keizer, Huibs schoonzuster, die zijn dochtertje liefdevol verzorgt. Gonnie, mooi en met een nobel karakter. En Violette de Biancourt, de lieve Française. maar Huib zit met zijn nimmer aflatende twijfel. Het wordt voor hem steed moeilijker om het verleden met het heden in zichzelf te verbinden. Er komt een antwoord. Er gebeurt geen wonder. Het is een zaak van vechten om eerlijkheid in eigen hart.

Dit is mijn haven
David Horn, Claartje Ankersmit en Marijse Mondria zijn de hoofdpersonen in dit verhaal. Claartje lijdt onder een minderwaardigheidsgevoel. Tussen haar en David groeit een oprechte vriendschap, die in de toekomst voor hen beiden veel zal blijven betekenen. Ongeveer tegelijkertijd gaat de rijpere, volwassen actrice Marijse Mondria een rol spelen in Davids leven. Hij gaat van haar houden, maar zoekt zij gezelschap alleen omdat ze behoefte heeft aan een vast punt in haar vlinderachtig bestaan? Bij Claartje ontwikkelt zich een fijn inzicht in intermenselijke verhoudingen. Zij ontdekt ook dat haar gevoelens voor David er een aspect bijgekregen hebben. Jaloers verwijt ze dan Marijse haar houding tegenover hun vriend. Vanuit deze spannende situatie brengt de schrijfster ons door het ontroerend verhaal naar een hoogtepunt, vanwaar de lezers een geweldig perspectief wordt geboden.

Auteur:Jos van Manen Pieters
ISBNr:9024253136  9789024253135