Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansNikolai Roeblenko : Het dilemma van een Russische schooljongen – Bill Myers

Nikolai Roeblenko : Het dilemma van een Russische schooljongen – Bill Myers

2,95 incl. BTW

 Auteur:Bill Myers
 ISBN-10:
ISBN-13:
9060675487
9789060675489
 Uitgever:  Gideon, 1989
 Uitgave:Paperback, 117 blz.
 Conditie:In goede staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Een Russische tiener weet de KGB te slim af te zijn bij het ophalen van een zending bijbels.

De tiener Nikolai heeft het in Rusland zwaar te verduren. Zijn ouders behoren tot de niet-geregistreerde baptisten en dat betekent allerlei problemen. Tijdens een geheime bijeenkomst vertelt een Engelsman, Peter Blackmode, dat over enkele dagen een aantal bijbels kunnen worden opgehaald in het park. De vader van Nikolai, voorganger, wordt door de KGB gevangen genomen, maar later bevrijd. De KGB zit Nikolai op de hielen en de pesterijen op school slaan diepe wonden. Maar hij blijft onversaagd voor zijn geloof uitkomen, en als de dag daar is dat de bijbels gehaald moeten worden is hij de KGB te slim af. Een boekje voor jong (vanaf ca. 15 jaar) en oud, dat de ogen opent voor de strijd – ook nu nog! – die in het Rusland van de ogenschijnlijke glasnost (openheid) het christen-zijn met zich meebrengt.

Het boek ‘Nikolai Roeblenko’ is geschreven naar de gelijknamige, bekroonde film. Het is het spannende, levensechte avontuur van een moedige Russische teenager die weigert zijn geloof te verloochenen, zelfs nadat zijn vader door de KGB is gearresteerd. En dat is alleen maar het begin. Weldra krijgt hij een kans om niet alleen zijn vader te bevrijden maar ook in de hele school grote populariteit te verwerven. Hij hoeft alleen maar zijn geloof te verraden… alleen maar een beetje.  Nikolai Roeblenko geeft een nauwkeurige kijk op het leven van christenen achter het IJzeren Gordijn en vormt voor ons allen een uitdaging en een inspiratie om de kosten van ons christen-zijn te berekenen.

Bill Myers heeft veel bekendheid gekregen, zowel als schrijver als door het schrijven en produceren van films die meer dan twaalf keer bekroond zijn.

Nikolai Roeblenko is in samenwerking met Open Doors Nederland gepubliceerd.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Bill Myers ; [vertaald uit het Engels: Inge Verschoor-Leenhouts]
 ISBN:9060675487 / 9789060675489

Extra informatie

Gewicht110 g
Afmetingen180 × 110 × 8 mm
X