Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansHet kleine meisje van meneer Linh – Philippe Claudel

Het kleine meisje van meneer Linh – Philippe Claudel

 2,95 incl. BTW

Auteur: Philippe Claudel
ISBN-10:
ISBN-13:
9023453859
9789023453857
Uitgever: De Bezige Bij – 2010
Uitgave: Paperback, 143 pagina’s
Kwaliteit: In nieuw staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorie: Tag:

Beschrijving

Een oude man ontvlucht met zijn enkele weken oude kleindochter zijn door oorlog verscheurde land in Zuid-Oost Azië om nieuw houvast te zoeken in een grote westerse stad.

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. De toewijding waarmee hij zich over het kleine meisje ontfermt maakt hem tot mikpunt van de spot van zijn kamergenoten in het asielzoekerscentrum. Meneer Linh voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort daarvoor is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park treffen. Tot op een dag meneer Linh en zijn kleindochter plotseling worden overgeplaatst naar een gesloten inrichting, elders in de stad. Hoe moet hij nu zijn vriend terugvinden? Met gevaar voor eigen leven onderneemt hij een ontsnappingspoging, die uitmondt in een dramatische ontknoping. Het kleine meisje van meneer Linh is een schitterend geschreven roman, die geen lezer onberoerd zal laten. Met zijn meesterlijke sfeerbeschrijvingen, prachtige beelden en treffende taalgebruik raakt hij de kern van het menselijk bestaan: de fundamentele behoefte aan het contact met andere mensen.

Recensie(s)
Pas enkele weken oud en al wees. Na de dood van haar ouders, omgekomen bij een bombardement op het rijstveld, ontvlucht haar grootvader met de kleine Sang dit eens zo paradijselijke dorp. En daar zit de oude meneer Linh nu met zijn kleindochter, ver over de zee, in de slaapzaal van het opvangcentrum in die grote stad, eenzaam en vervreemd. Maar dan ontmoet hij, op een bankje voor het park, de dikke meneer Bark die hem van alles vertelt, zijn hart schaamtevol uitstort en een echte vriend wordt, ook al verstaan ze elkaar niet woordelijk. De overplaatsing van meneer Linh en Sang diu, “Sans Dieu”, zoals meneer Bark begrijpt, naar een tehuis buiten de stad dreigt de vriendschap te beeindigen. Maar weer vlucht hij weg, vrijheid en vriendschap tegemoet. Met dramatisch gevolg. Claudel (1962) weet een subtiel evenwicht te bewaren, begrippen als eer, vriendschap, waardigheid natuurlijk in te vullen, het verhaal boven de enkelvoudige anekdote uit te tillen en zicht te bieden op wat mensen beweegt. De kracht van goede literatuur. Paperback; normale druk.

Redactie

Tips van de flowredactie
” Philippe Claudel schildert met woorden een verstild portret van een grootvader die met zijn kleindochter uit het verre oosten naar Frankrijk vlucht. Heel ontroerend. Er is iets aan dit boek wat het heel speciaal maakt. Ik was gewaarschuwd: houd tissues bij de hand. Direct na het lezen viel het mee, maar veel later kwam de tranenuitbarsting alsnog. Meer zeg ik er niet over, behalve: ken je het nog niet? Kopen!”

 

Auteur: Philippe Claudel ; La Petite Fille De Monsieur Linh, Vertaald uit het Frans door Manik Sarkar.
ISBN: 9023453859 , 9789023453857

Extra informatie

Gewicht 160 g
Afmetingen 200 × 125 × 12 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het kleine meisje van meneer Linh – Philippe Claudel” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.