Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansElvira’s getuigenis (schrijver onbekend)

Elvira’s getuigenis (schrijver onbekend)

3,95 incl. BTW

Auteur:schrijver onbekend
ISBN-10:
ISBN-13:
9063982607
9789063982607
Uitgever: Stark-Texel, 1984
Uitgave:Paperback, 208 blz.
Conditie:In goede en nette staat (zgan)

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorieën: , ,

Beschrijving

Door het lezen van de bijbel wordt de non Elvira zich bewust van de dwalingen van de r.k. kerk in het 19e eeuwse Spanje.

Deze roman gaat over de geloofsvervolging in het Spanje van de 19de eeuw. De non Elvira komt in het bezit van de Bijbel en wordt zich door lezing bewust van de dwalingen van de kerk.

Zij ontvlucht het klooster en wordt evangeliste. Zij zal trouwen met de priester Renaldo, die haar eertijds het kloosterleven had aangeraden.
Ook hij heeft zich afgekeerd van de r.k. kerk. De sfeer- en karaktertekening van deze roman zijn zwak, de stijl is uitvoerig en retorisch. De naam van de schrijver is niet bekend. Eerder verscheen dit boek onder de titel ‘De getrouwe getuige’.

Dit boek geeft de situatie weer van christenen in Spanje ten tijde van de geloofsvervolging in de 19de eeuw. Elvira de dochter van een machtige graaf, doét door de invloed die de huiskapelaan op haar heeft, haar intrede in het klooster. Zij wil haar leven wijden aan de dienst van God. In het klooster komt ze echter in het bezit van de Bijbel, die haar leert dat niet de goede werken de mens zalig maken. Uit Gods Woord leert ze dat alleen het bloed van Christus reinigt van alle zonden. Dan gaan haar ogen open voor de dwalingen van de Roomse kerk.

Ze vlucht. Al lezende volgen wij haar op deze vlucht. Zo zien we hoe ze door genade van haar geloof mag getuigen en tevens het aardse geluk mag vinden. Toch nog een stukje romantiek in dit boek? Zeker, maar de hoofdinhoud is toch de weergave van de dwalingen van het Roomse geloof. Voor iemand die wat meer wil weten over hoe het er in een klooster toegaat, is dit boek uitstekend geschikt. Alle dwaalwegen komen door Elvira”s getuigenis aan het licht. De (onbekende) schrijfster geeft dat op boeiende wijze weer.

Het is het verhaal van een gravin, die non wordt en in het klooster gewonnen wordt voor de leer van vrije genade. De droeve toestanden in een Spaans klooster worden duidelijk belicht. Hoewel in een enigszins plechtige, ouderwetse stijl geschreven, laat het boek zich boeiend lezen. De non trouwt met een ex-priester, die eerst de weg naar het licht vond. In hoeverre het verhaal op waarheid berust is niet duidelijk.
Het speelt in een tijd waarin de geloofsvervolging hevig was en die vervolging heeft in Spanje wel gewoed. Het is goed om hier nog eens over te lezen al zal dit boek niet worden gewaardeerd door hen, voor wie het verschil tussen Rome en Reformatie vervaagt.
J.H.V.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:schrijver onbekend
ISBNr:9063982607  9789063982607

Extra informatie

Gewicht256 g
Afmetingen195 × 130 × 20 mm