Allah & Eva – Betsy Udink

 3,95 incl. BTW

Auteur: Betsy Udink
ISBN10:
ISBN13:
9045700077
9789045700076
Uitgever: Augustus, 5e druk 2006
Uitgave: Paperback, 256 blz.
Conditie: In goede staat

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

In Allah & Eva vertelt Betsy Udink over haar ontmoeting met eunuchen in Karachi en over haar bezoek aan een dorp in de Punjab, waarvan de volwassen inwoners elk een nier hebben verkocht om hun schulden af te betalen.

Ze beschrijft de feestelijke kanten van de islam en de groene heuvels van Islamabad, waar ze te midden van Pakistani dagelijks haar lichaamsbeweging neemt. In de North West Frontier Province buitelt ze een skipiste af, achternagezeten door jongemannen die haar tot de islam willen bekeren. Op bijna vermakelijke wijze beschrijft ze hoe het is om te leven te midden van gevaar en terroristisch en sektarisch geweld. ‘

Recensie(s):
De Nederlandse journaliste/ambassadeursvrouw woonde van 2002 tot 2005 in Pakistan. In deze journalistieke impressies schildert zij een portret van het leven in dit streng islamitische land ‘waar je geen enkele kans hebt als je van lage afkomst bent, niet-moslim of vrouw’, aldus Udink in een interview. Ze schrijft over de corrupte politiebendes in Karachi, de honderden vaak gruwelijke eremoorden die jaarlijks in Pakistan plaatsvinden, dagelijks breed uitgemeten in de pers, over het leven van haar chauffeur die al werkt sinds hij zes is, over barbaarse vergeldingsgebruiken, de strenge blasfemiewetten die onder andere leiden tot de zelfmoord van een katholieke bisschop, en over het schoolleven van haar eigen dochter daar. Ze bezoekt een dorp waar de meeste volwassen bewoners een nier verkochten om schulden of bruidsschat mee te betalen, een congres waar zwaargesluierde fundamentalistische vrouwen de ideale moslimvrouw bejubelen en de vrouwengevangenis vol ‘overspelige’ jonge vrouwen.

Udink schrijft in een mengeling van woede, humor en cynisme en neemt geen blad voor de mond in dit pessimistisch stemmende, indringende en fascinerende portret van een fundamentalistische samenleving vol geweld. Zij schreef ook ‘Achter Mekka’* over haar ervaringen als diplomatenvrouw in Saudi-Arabie.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Betsy Udink
ISBNr: 9045700077 9789045700076

Extra informatie

Gewicht 325 g
Afmetingen 210 x 137 x 21 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Allah & Eva – Betsy Udink” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.