Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBiografieënWerken met je hart : columns van een praktijkopleider in een algemeen ziekenhuis – Dorin van Oss

Werken met je hart : columns van een praktijkopleider in een algemeen ziekenhuis – Dorin van Oss

 4,95 incl. BTW

Auteur: Dorin van Oss
ISBN10:
ISBN13:
 9082007908
9789082007909
Uitgever: Baarn : Van Oss, 2013
Uitgave: Paperback, 75 blz. ; ill.
Conditie: In NIEUW staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte

Beschrijving

Columns van een praktijkopleider in een algemeen ziekenhuis.

Verpleegkundige Dorin van Oss deed een boekje open over haar werk als praktijkopleider op locatie Baarn van Meander Medisch Centrum.

“De titel zegt iets over hoe ik werk”, aldus Dorin. “Niet alleen met handen en hoofd, maar ook met je hart, daar draait het om in het ziekenhuis. De beste zorg komt niet uit een infuus maar uit je hart, las ik ergens, en dat spreekt mij zeer aan. Als praktijkopleider ben ik samen met de werkbegeleiders dagelijks bezig met het ondersteunen en coachen van jonge verpleegkundigen om het vak te leren. Ik vind het mooi om  de ervaringen die ik met hen opdoe te delen. Er zijn veel positieve reacties gekomen op het boekje. Het zijn herkenbare situaties van de werkvloer, met relevante onderwerpen. Bijvoorbeeld persoonlijke leerstijlen, luisteren naar de patiënt, doorvragen, de vraag achter de vraag ontdekken. Herkenbaar voor aankomend en uitvoerend beroepsbeoefenaars in de sector verzorging en verpleging en voor hen die betrokken zijn bij opleiden en/of begeleiden. .”
De columns zijn zeer toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er achter de voordeur van een ziekenhuis gebeurt.

Meander Medisch Centrum is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent onder andere dat er jaarlijks nieuwe leerling-verpleegkundigen worden aangenomen en opgeleid.Daarnaast nemen jaarlijks tientallen verpleegkundigen deel aan verpleegkundige vervolgopleidingen, zoals de opleiding voor kinder- of oncologieverpleegkundige. De begeleiding van leerling-verpleegkundigen ligt deels bij de praktijkopleiders: ervaren verpleegkundigen die zich inzetten om jonge mensen het verpleegkundig beroep in de praktijk te leren. Eén van hen is Dorin van Oss, verpleegkundige op locatie Baarn van Meander Medisch Centrum. Zij heeft haar ervaringen op papier gezet en in eigen beheer een bundel columns uitgegeven onder de titel ‘Werken met je hart’.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Dorin van Oss ; eindred. Jantine Dijkstra ; ill. Mark van Herpen.
ISBNr: 9789082007909 9082007908

Additional Information

Weight 170 g
Dimensions 170 × 140 × 10 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werken met je hart : columns van een praktijkopleider in een algemeen ziekenhuis – Dorin van Oss” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.