HIV/aids : een ramp van wereldformaat – Marcel Catsburg en Jan Ouwehand

 3,95 incl. BTW

Auteur: Marcel Catsburg en
Jan Ouwehand
ISBN-10:
ISBN-13:
9058295397
9789058295392
Uitgever: Groen, 2005
Uitgave: Paperback, 80 blz.
Kwaliteit: Zo goed als nieuw

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Beschrijving van de wereldwijde gevolgen van aids en de rol die de christelijke kerken kunnen spelen bij de bestrijding daarvan.

Aids is de meest ontwrichtende epidemie uit de geschiedenis. In HIV/aids schetsen de auteurs een beeld van de omvang van deze ramp. Ook brengen ze onder de aandacht wat de impact is van aids op mens en maatschappij.
Het boek doet een dringend appèl op de verantwoordelijkheid en de betrokkenheid van christenen in Nederland. Het roept de kerken op een meer actieve rol te spelen in de strijd tegen aids.

Recensie(s):
Het is inmiddels al weer meer dan twintig jaar geleden dat zich in de westerse wereld de eerste gevallen van aids voordeden. Nu door een uitgekiende medische behandeling het hiv-virus beteugeld kan worden en aids een chronische in plaats van acuut levensbedreigende ziekte is geworden, dreigt de aandacht voor de wereldwijde gevolgen te verslappen.
De auteurs luiden in dit boekje dan ook nogmaals de noodklok over de verwoestende uitwerking die aids heeft op complete samenlevingen in Zuidelijk Afrika en Zuidoost-Azie. In sommige van deze landen is al meer dan twintig procent van de bevolking besmet met hiv en is van een effectieve bestrijding nog nauwelijks sprake vanwege culturele en sociale factoren.
Deze publicatie is door een vereniging van reformatorische en evangelische organisaties tot stand gebracht en in het laatste hoofdstuk wordt daarom ook een beschouwing vanuit kerkelijk oogpunt gegeven. Dit standpunt is overigens milder en objectiever dan men soms van katholieke zijde verneemt. Het boek voegt informatief gezien niets toe aan wat al gepubliceerd is over hiv en aids. Het is bedoeld voor activering binnen de christelijke gelederen.

(Biblion recensie, Marc Busio)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Marcel Catsburg en Jan Ouwehand
ISBNr: 9058295397 9789058295392

Extra informatie

Gewicht 140 g
Afmetingen 210 x 130 x 6 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “HIV/aids : een ramp van wereldformaat – Marcel Catsburg en Jan Ouwehand” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.