Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenPastoraatHet gesprek besproken : Praktische handreiking voor ouderlingen – Dr. G.L. Goedhart (11e druk)

Het gesprek besproken : Praktische handreiking voor ouderlingen – Dr. G.L. Goedhart (11e druk)

 2,95 incl. BTW

Auteur: Dr. G.L. Goedhart
ISBN-10:
ISBN-13:
9024232783
9789024232789
Uitgever: Kok – 11e druk
Uitgave: Paperback, 93 blz.
Kwaliteit: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorieën: ,

Beschrijving

Serietitel:  Gemeentetoerusting

Elk seizoen gaan weer duizenden vrijwilligers van allerlei kerken op huisbezoek. Zij worden ouderlingen, pastorale medewerkers, contactpersonen of nog anders genoemd. Zij hebben echter allen hetzelfde doel: binnen hun kerk willen zij een goed contact leggen en onderhouden met andere gemeenteleden of parochianen. Soms lukt dat bijna vanzelf. Soms lijkt het een onmogelijke opgave. In hoeverre hangt dit af van de bezoeker of bezoekster?
In dit boekje wordt veel aandacht besteed aan het leren luisteren. Het wil de bezoeker helpen na te denken over zichzelf en de ander, vooral over hun relatie. Er wordt telkens uitgegaan van het gesprek zoals het gevoerd wordt op allerlei huisbezoeken. Dát gesprek wordt besproken. Wat is het doel van al het bezoekwerk en hoe past dit in het beleid van gemeente of parochie? Voor hen die over dergelijke vragen van gedachten willen wisselen, zijn aan ieder hoofdstuk punten voor een groepsgesprek toegevoegd.

ZIE VOOR TOELICHTING OOK DE ACHTERZIJDE VAN HET BOEK !

Recensie(s)
Dr. Goedhart geeft hier een handleiding voor huisbezoekers in kerkewerk. Veel boeken en boekjes over het huisbezoek blijven meestal steken in een theorie rondom het huisbezoek: plaats, functie, doel, enz. Belangrijk, onmisbaar, dat wel. Maar wat een beginnend huisbezoeker vooral nodig heeft is: directe hulp bij het gesprek. Hoe doe je dat, hoe zit je daar, wat zeg je in dat geval? En op die concrete en soms zeer brandende vragen geeft deze auteur een duidelijk antwoord. Met een rijke voorraad gesprekvoorbeelden. Een uitstekende handleiding. Deze tiende druk is herzien om meer tegemoet te komen aan de veranderingen waaraan het traditionele huisbezoek sinds de 1e druk (1970) onderhevig is geweest. (Biblion recensie, Redactie..)

Auteur: Dr. G.L. Goedhart
ISBNr: 9024232783 / 9789024232789

Extra informatie

Gewicht 115 g
Afmetingen 210 × 120 × 8 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het gesprek besproken : Praktische handreiking voor ouderlingen – Dr. G.L. Goedhart (11e druk)” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.