Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenPastoraatDe eeuwigheid in ons hart : een theologie van het sterven – Robrecht Michiels

De eeuwigheid in ons hart : een theologie van het sterven – Robrecht Michiels

3,95 incl. BTW

Auteur: Robrecht Michiels
ISBN-10:
ISBN-13:
9029200375
9789029200370
Uitgever: Patmos, © 1985
Uitgave: Paperback, 92 blz.
Conditie: In goede en nette staat (zgan)

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

De eeuwigheid in ons hart : een theologie van het sterven

Beschouwingen van sterven en verrijzenis door de hoogleraar in de protestantse theologie, ecclesiologie en godsdienstwetenschap van de Katholieke Universiteit te Leuven.

Een bijdrage vanuit de christelijke theologie in het denken over het sterven en doorleven (verrijzenis). M.n. is er aandacht voor de opvatting over de dood als werkelijk einde van de mens (h.1.) en de opvatting over het voortleven van de mens in Gods herinnering, een niet individueel persoonlijk doorleven (h.2.). De auteur ontleent deze thema’s – voor de christelijke theologie nog vrij ongebruikelijke – aan de procestheologie (van o.a. Norman Pittengers), maar hij gaat ook in gesprek met andere bekende hedendaagse Christelijke theologen (Schillebeeckx). In het derde hoofdstuk spreekt de auteur over een onsterfelijkheidsmodel en hiernamaalsvoorstelling. Het boek bevat een uitgebreide literatuurlijst. Robrecht Michiels is professor in de protestantse theologie, in de ecclesiologie en in godsdienstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Het boekje is zeer geschikt voor hen die zich in dit thema theologisch willen verdiepen. Maar om het te kunnen bevatten is veel theologische voor-kennis nodig.
(NBD|Biblion recensie, Drs. J. Bekkers)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Robrecht Michiels
ISBNr: 9029200375  9789029200370

Extra informatie

Gewicht 140 g
Afmetingen 200 × 120 × 10 mm