Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGezondheid en PsychologieAbortus voorgoed voorbij ? : een hulpverleningsmodel – Marina Riemslagh en Bea Vanmechelen

Abortus voorgoed voorbij ? : een hulpverleningsmodel – Marina Riemslagh en Bea Vanmechelen

 19,95 incl. BTW

Auteur: Marina Riemslagh en
Bea Vanmechelen
ISBN-10:
ISBN-13:
9020953303
9789020953305
Uitgever: LannooCampus 2003
Uitgave: Paperback, 156 blz. ill.
Conditie: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte

Beschrijving

Eén op tien vrouwen die voor abortus kiezen krijgt achteraf – soms jaren nadien – te maken met verwerkingsproblemen.

Ongeveer tien procent van de vrouwen die abortus kiezen krijgt achteraf – na een korte tijd tot zelfs jaren later – te maken met verwerkingsproblemen. Dit boek is geschreven door twee psychotherapeuten vanuit hun ervaring met groepsbegeleiding na abortus in het Centrum voor Relatievorming en Zwangerschapsproblemen (cRZ). In het boek laten ze collega-hulpverleners meekijken naar de theoretische achtergronden die ze gebruiken bij hun begeleiding (Nagy, Watzlawick…). Die theoretische achtergronden worden getoetst aan en geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit de begeleidingspraktijk.

Vanuit hun ervaring bij het begeleiden van die vrouwen bieden de auteurs, verbonden aan het cRZ (centrum voor Relatievorming en Zwangerschapsproblemen), niet alleen een model voor de hulpverleners maar ook een verhelderend inzicht in de onderliggende oorzaken. De theoretische concepten worden getoetst en geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit de begeleidingspraktijk.
Het boek is bedoeld voor psychotherapeuten en voor hulpverleners die met de problematiek geconfronteerd (kunnen) worden, zoals: huisartsen en gynaecologen, medewerkers in de abortuscentra en -klinieken, in de centra voor GGZ, RIAGG’s, PAAZ’s, maatschappelijk werk(st)ers, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen, … , en ook voor zij die ertoe worden opgeleid.

Auteur: Marina Riemslagh en Bea Vanmechelen
ISBNr: 9020953303 9789020953305

Extra informatie

Afmetingen 240 × 170 × 10 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Abortus voorgoed voorbij ? : een hulpverleningsmodel – Marina Riemslagh en Bea Vanmechelen” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.