Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenPasenOpgestaan : Meditaties rond het Paasevangelie – Raad van Kerken in Nederland 2017

Opgestaan : Meditaties rond het Paasevangelie – Raad van Kerken in Nederland 2017

2,95 incl. BTW

Auteur: Raad van Kerken in Nederland 2017
ISBNr: – – geen – –
Uitgever: Raad van Kerken in Nederland 2017
Uitgave: Paperback, 128 blz.
Conditie: In NIEUW staat

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Meditaties rond het Paasevangelie

Het boek leent zich uitstekend om enkele meditaties daaruit te bespreken in een kring. Om dat gesprek te faciliteren worden hieronder acht invalshoeken aangereikt, geschikt om acht keer een gesprek aan te gaan of om er enkele te kiezen voor een of twee ontmoetingen.

Het boek ‘Opgestaan’ is typisch zo’n boek dat je niet in één ruk moet lezen. Het is veel meer een boek om hier en daar in te snuffelen en om gericht een uitvergroting te maken. Als je dat laatste doet, leent het zich uitstekend voor de ontwikkeling van het oecumenische geloofsgesprek. We doen hieronder een achttal suggesties, waarvan de geïnteresseerde pastor of catecheet er één of meerdere kan overnemen om te gebruiken in een groepsgesprek.

Basis van de uitwerking is, dat het vruchtbaar kan zijn om steeds twee meditaties tegelijk te lezen en te bespreken. Door van het referentiekader van de één naar de ander te gaan, krijg je soms verrassende doorkijkjes op gelijkgestemdheid en verschil. We koppelen hieronder twee keer zes mensen aan elkaar. Daarna brengen we de inleiding en de afronding in bespreking en tenslotte suggereren we meer algemene vragen als u zelf een tweetal combineert.

Een bespreking met een groep kent naar ons idee twee doelen:

1. Het gesprek beoogt de bezinning te bevorderen op een centraal thema van christelijk geloof, namelijk de opstanding;

2. Het gesprek beoogt het zicht te vergroten op variaties in de manier waarop mensen zich op een bijbelfragment en op situaties in het leven oriënteren binnen diverse kerkelijke richtingen;

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Raad van Kerken in Nederland 2017 ; eindredactie Klaas van der Kamp, Beppie van Laar
ISBNr: – – geen – –

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 210 × 140 × 13 mm