Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenOecumenischVerhalen voor de zevende dag : ontstaan en verteld in een oecumenische basisgroep – Het Kompas (4e druk)

Verhalen voor de zevende dag : ontstaan en verteld in een oecumenische basisgroep – Het Kompas (4e druk)

5,95 incl. BTW

Auteur:Het Kompas
ISBN10:
ISBN13:
9030401788
9789030401780
Uitgever:Gooi en Sticht, 4e druk 1989
Uitgave:Paperback, 168 p. : ill.
Conditie:Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Op de bijbel gebaseerde verhalen en teksten, ontstaan in het kader van de liturgie van twee oecumenische basisgroepen. 

Deze verhalenbundel is samengesteld uit tien jaar liturgie aan de basis. De basis betreft in dit geval: Het Kompas in Amsterdam en de Opperzaal in Haarlem, twee oecumenische groepen die in het weekend, respectievelijk op zaterdagavond en zondagmorgen liturgie vieren, voorbereid door een gezamenlijke werkgroep, onder het motto: ‘Wij geloven dat we pas op weg kunnen gaan vanuit een veilige plaats, waar je de geheimen van het leven deelt met anderen: brood en wijn, leeftocht, sterkte, troost en fantasie voor onderweg.
En de weg zelf is er een van solidariteit met verdrukten en geringen; je persoonlijk leven afstemmen op het lot van de armsten der armen, de verworpenen der aarde. ” Behalve in Het Kompas en in de Opperzaal hebben de teksten ook hun dienst gedaan in een toenemend aantal andere groepen die er zich op abonneerden.

Vooral de behoefte aan eigentijdse verhalen bleek in die kringen erg groot, verhalen voor de liturgie, verhalen voor de zevende dag. Daarom, én om wellicht nog meer mensen van dienst te zijn dan de vaste bezoekers- en lezerskring is besloten tot deze uitgave. De verhalen komen uit de liturgie en misschien keren ze er via u, de lezer, weer in terug of anders doen ze wellicht dienst als troost, uitdaging en fantasie voor uw persoonlijke weg naar de zevende dag.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Het Kompas ; ; [samenstellers: Dick Groeneboer, Harry Krebbers, Jan van Opbergen].
ISBNr:9030401788 9789030401780

Extra informatie

Gewicht320 g
Afmetingen240 × 160 × 16 mm