Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenMuziekGraduale : Misgezangen ten gebruike bij het misboek ten dienste van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland – 2e en uitgebreide druk, 1972

Graduale : Misgezangen ten gebruike bij het misboek ten dienste van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland – 2e en uitgebreide druk, 1972

4,95 incl. BTW

Auteur:Oud-Katholieke Kerk
van Nederland
ISBNr:–  geen  –
Uitgever: [S.l.] : [s.n.], 1972.
Uitgave:2e en uitgebreide druk, 496 blz.
Gebonden in bruin leer
Kwaliteit:In goede en nette staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

“Graduale” :
Misgezangen ten gebruike bij het misboek ten dienste van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland

2e en uitgebreide druk, 1972

De Oud-Katholieke Kerk is een westerse kerk van de Latijnse Ritus. De kerk is sinds 1723 afgescheiden van de Rooms-Katholieke Kerk.

Het Graduale is het boek waarin de gregoriaanse gezangen staan. Het bevat alle veranderlijke en vaste misgezangen voor de verschillende tijden en feesten van het liturgische jaar.

Het graduale is een Gregoriaans gezang van de H. Mis dat in de Tridentijnse liturgie gezongen wordt in de voormis, tussen het epistel en het evangelie. In de Novus Ordo Missae wordt het graduale gezongen in de woorddienst (Liturgia verbi) tussen de eerste lezing en de tweede lezing. Het is meestal een ingewikkelde zangpartij die wordt voorbehouden voor de beste zangers.

Het graduale is een onderdeel van het Propium Missae, het proprium van de Mis. Het woord graduale is afgeleid van het Latijnse woord gradus, trede. Men spreekt dan ook van trapgebed dat door de priester gebeden wordt na het voorlezen van het Epistel.

Graduale of eerste antwoordpsalm
Een stukje gezongen schrift, genomen uit de psalmen

Auteur:Oud-Katholieke Kerk van Nederland
ISBNr: –  geen  –  = 2e en uitgebreide druk, 1972

Extra informatie

Gewicht290 g
Afmetingen170 × 110 × 18 mm
X