Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenKind en JeugdLeesboekenSiem de Lavier trilogie – Jac. Overeem

Siem de Lavier trilogie – Jac. Overeem

3,95 incl. BTW

Auteur: Jac. Overeem
ISBN-10:
ISBN-13:
9033612690
9789033612695
Uitgever: De Banier [1988]
Uitgave: Paperback, 245 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Boeken
Categorieën: ,

Beschrijving

Trilogie:  De kleine bultenaar – Siem de Lavier – De koordirigent

Siem de Lavier heeft veel moeten verduren in zijn jongensjaren. Siem heeft een bult tussen zijn schouders en daar wordt hij mee geplaagd. Als hij als organist in de kerk gaat spelen, bekijken de mensen hem echter met andere ogen. Vanaf ca. 10 jaar.

Hij had een bult, maar een sterke nek. Hij had een rijke fantasie, waardoor hij veel mooie dingen beleefde. Hij ontdekte dat hij van muziek hield. Ook om zelf muziek te maken op verschillende instrumenten. Er kwam een orgel in het huis van het daggeldersgezin. Siem kreeg les, hoewel dit eigenlijk niet kon lijden. Steeds meer bleek dat hij muzikaal begaafd was. Hij werd koorleider. De vereniging groeide uit tot een landelijk bekend koor. Verschillende zangverenigingen gaven een gezamenlijke uitvoering in een oude kerk op de Veluwe. En van de jongelui, die hem vroeger geplaagd hadden om zijn bochel, ontdekte dat Siem de Lavier een koorleider was en zei verbaasd tegen zijn vrienden: Zo waor, ie is’t!

Jeugdervaringen van een licht gehandicapte jongen die zich, ondanks alle verdrukking, door de troost van het evangelie en zijn grote muzikaliteit, ontwikkelt tot een gewaardeerde jongeman.

Auteur: Jac. Overeem  ; [illustraties: Ben Horsthuis].
ISBNr: 9033612690  9789033612695