Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenKind en JeugdLeesboekenDe vuurbakens van Griekenland – Gerbrand Fenijn (1973)

De vuurbakens van Griekenland – Gerbrand Fenijn (1973)

2,75 incl. BTW

Auteur:Gerbrand Fenijn
ISBN:– – geen – –
Uitgever:Evangelie Drukkerij en
Uitgeverij, 1973
Uitgave:Paperback, 160 blz.
Conditie:Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Vuurbakens van Griekenland, de

Auteur: Gerbrand Fenijn
ISBN: 9789063532741
Conditie: Goed
Prijs: € 7,43

Bekijk op Bol.com
Categorieën: ,

Beschrijving

In de tijd van de Romeinse overheersing kan de Griekse jongen Leon zijn schilderstalent verder ontwikkelen als hij door een rijke oom als zoon wordt aangenomen. Vanaf ca. 10 jaar.

Leon woont in Kenchre, in Griekenland. Hij komt in aanraking met de ‘nieuwe’ godsdienst: het christendom, en hij besluit Jezus te volgen. Zijn oom, die hem als zoon heeft aangenomen, is een van de belangrijkste mannen van Korinthe, en die vindt het maar niks dat Leon nu christen is.

Een ongelooflijk spannend boek. Leon komt uit een arm gezin: zijn moeder verkoopt beschilderde vazen op de markt en zijn vader is zeeman en verdient goed maar brengt nooit geld thuis… Een broer van Leon, Nicanor, komt ook tot geloof in Jezus.

In het verhaal wordt ook iets verteld over de christengemeente in Korinthe. We komen enkele bekende figuren uit de Bijbel tegen, zoals dokter Lukas.

Recensie(s)
Leon woont in de Griekse plaats Kenchre ten tijde van de Romeinse overheersing. Hij komt uit een arm gezin, zijn moeder verdient de kost met de verkoop van vazen op de markt en zijn vader is meer op zee dan thuis. Zijn tweelingbroer Nicanor is als zoon door een rijke oom aangenomen. Als Nicanor echter in ongenade valt, neemt de oom Leon als zoon aan. In die periode kan hij zijn schilderstalent ontwikkelen en maakt hij kennis met het christendom. Vlot leesbaar verhaal over de belevenissen van een Griekse jongen ten tijde van de eerste christengemeente in Korinthe. Redelijke karaktertekening. Eenvoudige taalgebruik. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar uit orthodox protestants-christelijke kring.

(Biblion recensie, Dirry van de Grampel)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de INHOUDSOPGAVE van het boek !

Auteur:Gerbrand Fenijn
ISBN: geen  (-9063532741, 9789063532741)

Extra informatie

Gewicht174 g
Afmetingen180 × 121 × 17 mm