Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansHet Veerhuis en de Rozendonk – W. Schippers

Het Veerhuis en de Rozendonk – W. Schippers

2,95 incl. BTW

Auteur:W. Schippers
ISBN:
 – antiek –
Uitgever:J.J. Groen & Zoon B.V.
Uitgave:Gebonden, 132 blz.
Conditie:In zeer goede staat

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Het Veerhuis en de Rozendonk

Auteur: Willem Schippers
ISBN: 9789461150233
Conditie: Nieuw
Prijs: € 14,95

Bekijk op Bol.com

Beschrijving

Het Veerhuis en de Rozendonk

Christelijk Jeugdboek

Dirk Hersdaal, de veerman, raakt na het overlijden van zijn godvrezende vrouw aan lager wal. Wanneer hij verslaafd raakt aan de drank, hertrouwt hij met Dinet zijn eerste liefde. Zijn enige dochter Rien vertrekt teleurgesteld naar Amsterdam.

Rien Hersdaal wordt tijdens haar verblijf in de hoofdstad opgevangen door een oude vrouw, die haar samen met haar zoon vriendschap biedt.

Wanneer Rien terugkeert om zich met haar familie te verzoenen, ziet ze haar vader terug wanneer hij dronken in de wachtkamer van het Veerhuis zit. Ze slaagt er niet in haar vader tot bezinning te brengen. Middenin een zware onweersbui besluit hij een veekoopman over te zetten in zijn roeiboot. Kobus Harts, zijn trouwe knecht, laat hem niet in de steek, maar verliest tijdens de vaartocht het leven.

Na deze ingrijpende gebeurtenis verandert er veel ten goede in het Veerhuis. Rien wordt meesteres op landgoed Rozendonk. Dinet, de vroegere meesteres van het landgoed, voelt zich echter meer thuis in het Veerhuis dan op de Rozendonk.

Willem Schippers (Groote Lindt, (gemeente Zwijndrecht), 1867 – 1954) was een schrijver van vele christelijke jeugdboeken en familieromans. W. Schippers werkte aanvankelijk als smidsjongen in een smidse in een dorp aan de andere zijde van de Maas, daarna een vijftal jaren in een machinefabriek en nog later in een grote fabriek te Dordrecht als metaaldraaier. ‘s Avonds zette W. Schippers bladzijde voor bladzijde zijn verhalen die overdag in zijn gedachten kwamen op papier. Dit gaf W. Schippers de rust die hij zo nodig had na de zware arbeid. Zijn inspiratie vond hij in zijn omgeving en de mensen uit die omgeving. W. Schippers werd geboren als vijfde en jongste zoon van een vader die postbode was. Zijn eerste boek (titel onbekend) schreef hij op 33-jarige leeftijd. Spoedig daarna volgde De stroper en vele andere titels. In totaal verschenen van hem tussen 1908 en 1955 meer dan 45 boeken.

Extra informatie

Gewicht160 g
Afmetingen195 × 138 × 10 mm