Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenKind en JeugdDoelgericht jongerenwerk – Doug Fields

Doelgericht jongerenwerk – Doug Fields

 3,95 incl. BTW

Auteur: Doug Fields
ISBN10:
ISBN13:
9063534426
9789063534424
Uitgever: Medema 2005
Uitgave: Paperback, 403 blz.
Kwaliteit: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorieën: ,

Beschrijving

Praktische handreiking voor kerkelijk jongerenwerk.

Heel veel jongerenprogramma’s in kerken en gemeenten sneuvelen, of leiden een marginaal bestaan: het werk is afhankelijk geworden van een of meer enthousiaste jongerenwerker(s), en valt uit elkaar als zij de kerk verlaten.
Dit boek laat zien hoe een gezond jongerenwerk kan worden opgezet: het legt de nadruk op het toerusten van jongeren, in plaats van op het organiseren van evenementen. We willen namelijk geen programma’s leiden; we willen jongeren tot discipelen maken!
De basis van het jongerenwerk zou moeten liggen in het toepassen van de principes van de vijf nieuwtestamentische doelen die een gezonde gemeente moet hebben: Evangelisatie, Aanbidding, Gemeenschap, Discipelschap en Bediening. Een doelgerichte gemeente is een gemeente in balans. Balans zorgt voor gezondheid, en gezondheid veroorzaakt groei. Doelgericht Jongerenwerk laat zien hoe die balans in het jongerenwerk in de praktijk verwerkelijkt kan worden.

Recensie(s)
De auteur is voorganger en opvolger van Rick Warren, die wereldwijd bekend is van de vijf nieuwtestamentische doelen van een doelgericht jongerenwerk: evangelisatie, aanbidding, gemeenschap, discipelschap en bediening. Fields gaat in dat spoor te werk en beschrijft in dit boek de vijf doelen en negen componenten, de programma’s en structuren die deze vijf doelen reflecteren. Hij doet dat vanuit ruim 25 jaar ervaring in het jongerenwerk met honderden jongerenwerkers. Uitgangspunt voor het doelgericht werken is dat de leiders in de jongerenbediening zich afhankelijk weten van Gods kracht, en dan gaat het om het beleven van het grote gebod en de grote opdracht. Fields’ boek beschrijft een aansprekend, intrigerend model, een program tot dienst, dat bol staat van de praktische handreikingen voor elke gemeente die bewust wil weten van jongerenwerk. Het boek vraagt erom in groepen bestudeerd te worden.

Ds. Jenno Sijtsma

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Doug Fields
ISBN: 9063534426 9789063534424

Extra informatie

Gewicht 460 g
Afmetingen 195 × 137 × 22 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Doelgericht jongerenwerk – Doug Fields” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.