Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenKatholiekBenedictijnse levenskunst voor mensen van nu – Petra Altmann & Odilo Lechner

Benedictijnse levenskunst voor mensen van nu – Petra Altmann & Odilo Lechner

 4,95 incl. BTW

Auteur: Petra Altmann & Odilo Lechner
ISBN10:
ISBN13:
9058778762
9789058778765
Uitgever: Forte, 2010
Uitgave: Paperback, 223 p. : ill.
Conditie: In NIEUW staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte
Categorie:

Beschrijving

Beschrijving van de levenskunst van de Benedictijner monniken, waarin ingetogenheid en het houden van de juiste maat de kern vormen.

Er is groeiende belangstelling van leken voor het kloosterleven, bijvoorbeeld voor een retraite van een weekend of langer en er is sterk groeiende aandacht voor de regels van Benedictus, gevoed door o.a. de bekende boeken van Wil Derkse Een levensregel voor beginners en Gezegend leven.

In Benedictijnse levenskunst beschrijft Odilo Lechner als kloosterling wat de regel van Benedictus vroeger en nu voor het kloosterleven betekent en Petra Altmann past de regel toe voor mensen van nu en buiten het klooster. Centraal in de regel is: Streef naar een leven met mate, regelmaat en gulden middenweg. En dat voor alle aspecten van het leven, als model voor levenskunst.

De toegankelijke stijl en de open wijze waarop beide auteurs schrijven, maakt dat dit boek een uitstekende kennismaking vormt met de richtlijnen van Benedictus.

Een rijk geïllustreerd boek dat goed aansluiten bij het boek van Anselm Grün en Petra Altmann: Rust en regelmaat.

Recensie(s):
De regel voor monniken van Benedictus van Nursia (omstreeks 547) blijft mensen inspireren. In toenemende mate ook buiten het klooster en los van de geloofsovertuiging die eraan ten grondslag ligt. Beide auteurs zijn bij uitstek competent en vullen elkaar goed aan. Het rijk met kleurenfoto’s geïllustreerde boek is prettig leesbaar met een duidelijke grote letter.

Het is gericht op een groot publiek en geeft een weloverwogen kijk op enkele grondtrekken van de Benedictijnse levenswijze, waarmee mensen in allerlei situaties van het maatschappelijk leven hun voordeel kunnen doen. Basishoudingen: luisterbereidheid, gevoel voor de juiste maat, inzet en verantwoordelijkheid, evenwicht en balans, persoon en gemeenschap, harmonie en hanteren van conflicten, leiding geven en gezamenlijke verantwoordelijkheid, op al die gebieden biedt de wijsheid en de ervaring van eeuwen ook de moderne mens een overvloed aan inspiratie. Het boek opent de ogen van de lezer voor de misschien verre en vreemde wereld van het kloosterleven en de religieuze bezieling daarvan, en tegelijk voor de mogelijkheden en de rijkdom van de eigen situatie.
G. Mathijsen osb

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Petra Altmann & Odilo Lechner ; [vertaald uit het Duits (“Inhaltsverzeichnis”): Sietske Boonstra ; beerkt en eindredactie: Gertrud Jetten].
ISBNr: 9789058778765 9058778762

Additional Information

Weight 565 g
Dimensions 228 × 150 × 22 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Benedictijnse levenskunst voor mensen van nu – Petra Altmann & Odilo Lechner” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.