Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlWie is onze God? : Arabische christenen, Israël en de aard van God – Bernhard Reitsma

Wie is onze God? : Arabische christenen, Israël en de aard van God – Bernhard Reitsma

8,25 incl. BTW

Auteur: Bernhard Reitsma
ISBN-10:
ISBN-13:
9023919041
9789023919049
Uitgever: Boekencentrum, ©2006
Uitgave: Paperback, 293 blz.
Conditie: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Helaas hebben wij dit boek (tijdelijk) niet meer op voorraad. Wij hebben voor u onderstaand boek op bol.com gevonden.

Wie is onze God?

Auteur: B. Reitsma
ISBN: 9789023919049
Conditie: Goed
Opmerking: 293 p. Paperback (Mooi exemplaar.)
Prijs: € 14,50

Bekijk op bol.com
Categorie:

Beschrijving

Arabische christenen, Israël en de aard van God

Door het ontstaan van de staat Israël in 1948 is de kerk in het Westen steeds meer haar eigen wortels gaan ontdekken. In het Midden-Oosten zijn christenen juist van hun oudtestamentische wortels vervreemd, omdat ze met een beroep op het Oude Testament van hun land verdreven werden of in de staat Israël geconfronteerd werden met een militaire, economische en politieke tegenstander.

De theoloog Bernhard Reitsma, die jarenlang in het Midden-Oosten verbleef, doordenkt in de boek de theologie van Israël opnieuw. Alles draait daarbij om de vraag: wie is onze God? Als Hij de God van de moderne staat Israël is, wie is Hij dan voor de Palestijnen? Hoe kan de God die opdracht geeft Jericho volkomen uit te roeien nu dezelfde God zijn als de Vader van Jezus Christus? Is God voor Israël en tegen de Arabieren, inclusief de Arabische christenen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden neemt de auteur zijn uitgangspunt in Gods openbaring in Jezus Christus. Daarbij komt ook het jood-zijn van Jezus aan de orde, en de verhouding tussen Gods openbaring in Christus en zijn openbaring in de Torah. Vervolgens gaat Reitsma in op de vraag of Israël vandaag nog steeds het volk van God is en hoe we de aanwezigheid van Israël in het land moeten moeten interpreteren. Daarbij speelt de uitleg van Romeinen 9-11 een grote rol. Zo ontwikkelt hij een christelijke benadering van het Oude Testament, die christenen zowel in het Midden-Oosten als in het Westen kan helpen dit deel van de bijbel als openbaring van God te blijven verstaan.

Tot slot formuleert Reitsma een aantal heilzame theologische principes zowel voor het moderne Israël als voor christenen in het Midden-Oosten; daarbij zijn ‘verzoening’, ‘liefde’? en ‘dienstbaarheid’? kernbegrippen.

Dr. Bernhard J.G. Reitsma (1965) werkte bijna 8 jaar in Libanon als stafwerker van IFES en als docent aan de Near East School of Theology en het Arab Baptist Theological Seminary in Beirut.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Bernhard Reitsma
ISBNr: 9789023919049 9023919041

Extra informatie

Gewicht 405 g
Afmetingen 216 × 136 × 25 mm