Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelOpgravingen bevestigen de bijbel : met een archeoloog door de bijbelse landen – Siegfried H. Horn

Opgravingen bevestigen de bijbel : met een archeoloog door de bijbelse landen – Siegfried H. Horn

6,95 incl. BTW

Auteur: Siegfried H. Horn
ISBN10:
ISBN13:
9063020627
9789063020620
Uitgever: Veritas, 1977.
Uitgave: Gebonden met kunstlederen kaft
en stofomslag, 208 blz. ; ill.
Conditie: In goede en nette staat, binding goed,
tekst schoon, stofomslag wat beschadigd

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

Opgravingen bevestigen de bijbel

Auteur: Siegfried H Horn
ISBN: 9789063020620
Conditie: Goed
Prijs: € 12,00

Bekijk op bol.com

Beschrijving

Met een archeoloog door de bijbelse landen.

De uitgever laat meteen de „kleur” van het boek zien: Veritas (de Waarheid) is het hoekhuis van het Kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten. De auteur is hoogleraar in de archeologie, was vele jaren ook praktisch werkzaam als opgraver in de bijbellanden en kent het Midden-Oosten grondig.

Zijn boek, oorspronkelijk “De spade bevestigt de Bijbel” geheten, is niet ,,drijverig” in de ongunstige zin van het woord. Meer begrip: Hij meent, dat het kan dienen tot versterking en vernieuwing van het geloof; niet als basis daarvan. Bijbel en bijbelse boodschap worden door de archeologie verhelderd; nieuw licht wordt geworpen op oude puinhopen; het begrip voor de Schrift kan er door toenemen. Daarmee kunnen wij ons akkoord bevinden. Dat is echter een ander uitgangspunt dan het door ons hiervóór gekritiseerde en ook dan de boektitel suggereert: het gelijk van de Bijbel hangt niet af – ik herhaal het maar weer – van de bevestiging ervan door de schop van de opgraver.

De reis met prof. Horn voert langs Mesopotamië, Egypte, Perzië, Palestina, het Overjordaanse en Klein-Azië en is beslist boeiend. De aan ingewijden al bekende zaken passeren alle de revue: Ur der Chaldeeën, de El Amarna-brieven, Ekbatana en de Meden, de Dode-Zeerollen, Ras Shamra (Oegarit) etc. De recente vondsten van het koninkrijk Ebla zijn nog niet verwerkt. Spelling en transcriptie der namen is soms weinig gelukkig.

Bron: Reformatorisch Dagblad Publicatiedatum: 15-12-1977 Auteur(s): H.H.J. van As

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Siegfried H. Horn ; vert. uit het Duits door H.A. Ilgen
ISBNr: 9063020627 9789063020620

Extra informatie

Gewicht 720 g
Afmetingen 250 × 180 × 24 mm