Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlOntknoping : Waarom er nog steeds geen vrede is tussen Israël en de Palestijnen – Wim Hoogendijk (paperback)

Ontknoping : Waarom er nog steeds geen vrede is tussen Israël en de Palestijnen – Wim Hoogendijk (paperback)

2,95 incl. BTW

Auteur: Wim Hoogendijk
ISBN10:
ISBN13:
9063533721
9789063533724
Uitgever: Near East Ministry / Medema 2001
Uitgave: Paperback, 64 pagina’s
Kwaliteit: In NIEUW staat

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Serie/reeks:Midden-Oosten-reeks: 25

Het conflict tussen Israël en de Arabieren is ingewikkeld. Alles lijkt door elkaar heen te lopen. Het is één grote knoop zonder begin of einde.
We weten niet goed wat we met Israël aan moeten in de relatie met de Palestijnen en de Arabische wereld.
Wim Hoogendijk probeert ons in deze brochure een aantal handvatten te geven. Hij helpt ons om de knoop te ontwarren, om de fundamentele zaken waarop de relatie tussen Israël en de Palestijnen vastloopt, goed te zien.

Wim Hoogendijk is sinds 1992 werkzaam als staflid bij de NEM in Voorthuizen. Daarnaast werkt hij als docent Geschiedenis op het Griftlandcollege te Soest.

Recensie(s)
In dit met een kaartje en foto’s geïllustreerde boekje wordt in het kort het Israëlisch-Arabische conflict behandeld. Het wordt ingedeeld in respectievelijke de politieke, ideologische en geestelijke ‘knopen’. Volgens de schrijver zal er alleen een oplossing komen, indien er een geestelijke verzoening heeft plaatsgevonden. Een grondiger politieke analyse van het conflict zou tot een helderder inzicht hebben geleid. Overigens is het ‘huis van de oorlog’ ‘dar al harb’ en niet ‘dar al garb’.

(Biblion recensie, Prof.dr. A. Wessels)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Wim Hoogendijk
ISBN: 9063533721 / 9789063533724

Extra informatie

Gewicht 95 g
Afmetingen 195 × 135 × 5 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ontknoping : Waarom er nog steeds geen vrede is tussen Israël en de Palestijnen – Wim Hoogendijk (paperback)” te beoordelen