Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlOm Sions wil niet zwijgen – Jan van Barneveld (Geheel herzien)

Om Sions wil niet zwijgen – Jan van Barneveld (Geheel herzien)

4,95 incl. BTW

Auteur: Jan van Barneveld
ISBN-10:
ISBN-13:
906451075X
9789064510755
Uitgever: Het Zoeklicht, 2004
Uitgave: Paperback, 294 blz.
Conditie: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Een ouderwets antisemitisme waart als een gevaarlijk virus rond in Arabische en veel andere landen. In het Westen heerst een hatelijk antizionisme, dat regelmatig ontaardt in antisemitisme. Deze ontwikkelingen zijn het grootste gevaar voor de wereldvrede. Kritiek op Israël mag maar is in de meeste gevallen gebaseerd op geruchten, halve waarheden, verdraaiingen en zelfs leugens over Israël.

‘Om Sions wil niet zwijgen’ is een sterk wapen tegen de leugencampagne die de mensheid tegen Israël opzet.

Het boek begint met de geschiedenis van het zionisme en de terugkeer van het Joodse volk naar het toenmalige Palestina. De vijf oorlogen van de omliggende Arabische landen tegen Israël worden beschreven.

De oorzaken van de Palestijnse en Joodse vluchtelingenproblemen krijgen de aandacht. Vooral uit Arabische bronnen. De intifada’s en de ontwikkelingen van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsbeweging) naar de P.A. (Palestijnse Autoriteit) worden behandeld. Deze onderwerpen worden diepgaand behandeld omdat veel onbegrip over de problematiek in het Midden Oosten daar wordt opgehelderd. Halve waarheden en volle leugens over Israël worden helder en gedocumenteerd weerlegd. Omdat deze ontwikkelingen een bijbels-profetische dimensie hebben wordt hier en daar een toepasselijke en frappante profetie ingelast. Jeruzalem krijgt de aandacht die de stad van de Grote Koning verdient. De laatste vijf van de twaalf hoofdstukken hebben een meer bijbels karakter. De profetische aspecten van alles wat in het Midden Oosten gebeurt komen diep- gaand ter sprake. Waarop zullen de enorme spanningen in het Midden Oosten op uitlopen? Ook het diepe geheim van de zogenaamde verharding van Israël krijgt diepgaande aandacht. Een samenvatting van alle hoofdstukken maakt ‘Om Sions wil niet zwijgen’ tot een soort handboek over Israël in het Midden Oosten. Wel een handboek dat boeit en het bestuderen meer dan de moeite waard is voor ieder die goed op de hoogte wil zijn van de feiten en de geestelijk en historische achtergronden van de Midden Oosten problematiek.

Auteur:     Jan van Barneveld

ISBNr:     906451075X 9789064510755 (Geheel herziene. en bijgewerkte uitgave)

Extra informatie

Gewicht 420 g
Afmetingen 215 × 140 × 27 mm