Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlDe Joden van Rome – Sam Waagenaar

De Joden van Rome – Sam Waagenaar

 6,95 incl. BTW

Auteur: Sam Waagenaar
ISBN10:
ISBN13:
9026949626
9789026949623
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 1978
Uitgave: Gebonden hardcover met stofomslag, 331 p.,
[32] p. pl. : ill., facs., portr., tek.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorieën: ,

Beschrijving

Overzicht van de geschiedenis van de joodse gemeenschap in Rome vanaf de vestiging van de eerste groep in de tweede eeuw v. Chr. tot heden.

Er is bijzonder weinig bekend over de geschiedenis van de joden in Rome, een stad die op grond van haar verleden en als centrum van de rooms-katholieke kerk wel een uitzonderlijke plaats moest gaan innemen in de joods-christelijke verhoudingen. De geschiedenis van de Romeinse joden is dan ook maar al te vaak de geschiedenis van de verhouding van de katholieke kerk tot de joden – een verleden dat dikwijls vertekend en verstopt werd.

Gebruik makend van vele documenten, archiefstukken en studies over dit onderwerp, belicht Sam Waagenaar in dit boek, dat internationaal opzien baarde, die twintig eeuwen bewogen geschiedenis van de Romeinse joden. Hij is daarbij gegrepen door het onvoorstelbare mengsel van godsdienst en politiek, scherpzinnigheid en machtsuitoefening dat Rome (dan wel Vaticaan) heet en toont zich verbijsterd dat de grondtrekken van het antisemitisme ook nu nog blijkbaar onaantastbaar voortleven.

En hoe dichter hij bij de actualiteit komt, des te feller wordt zijn betoog, juist door een zakelijke weergave van schijnbaar kleine bijzonderheden. Zo zorgden zijn onweerlegbare onthullingen over de verbijsterende onverschilligheid van de paus tegenover de joden in de tweede wereldoorlog voor een geweldige opschudding in het Vaticaan – en ver daarbuiten.

Recensie(s):
Dit met foto’s geïllustreerde relaas van de lotgevallen van de Joden van Rome in de loop der eeuwen is rijk aan interessante details en helpt tevens om de grote lijnen van de algemene geschiedenis op te frissen. Voor christenen is het wel aanleiding tot een grondig gewetensonderzoek, gezien de eeuwenlange discriminatie ten overstaan van deze andersdenkende medemensen. Geen historisch werk maar wel goede journalistiek, vanuit Joods gezichtspunt geschreven. De auteur werkte mee aan de vertaling. Met uitgebreide bibliografie en dito index. Inleiding van de R.K. Dr. Ramselaar, oud-voorzitter van de Katholieke Raad voor Israel.

(NBD|Biblion recensie, Drs. H.J.T. ter Huurne)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Sam Waagenaar ; [vert. uit het Ital. en Engels door N. Beemsterboer en Sam Waagenaar].
ISBNr: 9026949626 9789026949623

Extra informatie

Gewicht 760 g
Afmetingen 240 × 160 × 38 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Joden van Rome – Sam Waagenaar” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.