Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlJeruzalem, de verbondsstad – Hugh Kitson

Jeruzalem, de verbondsstad – Hugh Kitson

5,95 incl. BTW

Auteur: Hugh Kitson
ISBN10:
ISBN13:
9085200822
9789085200826
Uitgever: Barnabas, 2007
Uitgave: Paperback, 379 blz. ; ill.
Conditie: Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

Jeruzalem, Stad Van Het Verbond

Auteur: Hugh Kitson
ISBN: 9789085200826
Conditie: Nieuw
Prijs: € 29,35

Bekijk op bol.com
Categorie:

Beschrijving

Geschiedenis en toekomst van de stad Jeruzalem bezien vanuit een orthodox-christelijke visie.

Jeruzalem neemt als stad een unieke plaats in op het wereldtoneel. De oude profeten van Israel noemen Jeruzalem de uitverkoren woonplaats van de Schepper van de wereld. Ze voorzegden – soms zelfs duizenden jaren geleden al – tot in detail welke grote gebeurtenissen er in Jeruzalem zouden plaatsvinden. Sommige profetieën werden al snel vervuld, andere pas tijdens onze generatie en weer andere moeten nog in vervulling gaan.

Dit boek, dat aansluit bij de gelijknamige documentaire, beschrijft de profetische betekenis van de oude stad en de waarde daarvan voor het hier en nu.

Recensie:
De auteur, een Britse christen, regisseur en programmamaker van documentaires voor televisie en de filmindustrie, werkte zeven jaar aan dit boek en een gelijknamige film. Hij heeft een specifieke door hem als zijn eigen Bijbelse visie gepresenteerde kijk op de status en geschiedenis van Jeruzalem, waarin hij op grond van een bepaalde uitleg van teksten van de profeten de lezers zijn visie op de toekomst van Jeruzalem voorhoudt. In snelle beweringen wordt de hele geschiedenis van drieduizend jaar en meer doorlopen, van Bijbelse tijden tot op heden, via Jeruzalem en de verstrooiing naar de wedergeboorte van het volk (zionisme) en de stichting van de staat Israël. De rol van de Arabische verovering, de Ottomaanse ‘bezetting’ van vier eeuwen en de plaats van de Palestijn in het heden komen er niet gunstig af. Hij voorziet in de komende jaren een holocaust in het Midden-Oosten die zich vervolgens in de hele wereld zal ontwikkelen. Zij die vertrouwen hebben op de Heer en zijn gezalfde, mogen erop rekenen veilig te zijn. Pas als Jezus terugkeert, zal wereldvrede in Sion zijn. Dan zal het aardse Jeruzalem overgaan in de luister van het hemelse Jeruzalem. Een weinig rooskleurig uitzicht. Met een aantal bijlagen, kaarten en een uitgebreid notenapparaat.

Prof.dr. A. Wessels

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Hugh Kitson
ISBNr: 9789085200826 9085200822

Extra informatie

Gewicht 530 g
Afmetingen 210 × 135 × 33 mm