Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlJerusalem : wandelen door straten en eeuwen – B.G. Henning

Jerusalem : wandelen door straten en eeuwen – B.G. Henning

5,95 incl. BTW

Auteur: B.G. Henning
ISBN10:
ISBN13:
9060640764
9789060640760
Uitgever: Buijten & Schipperheijn, 1974.
Uitgave: Hardcover, 162 blz. ; ill.
Conditie: Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Jerusalem wandelen door straten eeuwen

Auteur: Druk.En Uitg.Mij.Buijten en Schipperheijn Bv
ISBN: 9789060640760
Conditie: Goed
Prijs: € 10,85

Bekijk op Bol.com
Categorie:

Beschrijving

Wandelen door straten en eeuwen in Jerusalem, met tekeningen van de schrijver

Wie van plan is een tocht naar de ”Heilige Stad” Jeruzalem te ondernemen, vindt in het werk van Henning een boeiende gids. Op onderhoudende wijze beschrijft de auteur 24 mogelijke wandelingen door het tegenwoordige Jeruzalem en de direkte omgeving. Nauwkeurig geeft hij hierbij de te kiezen route aan en vertelt dan wat er zoal op deze tocht te zien en te beleven valt. Niet alleen vele gegevens uit de Bijbelse geschiedenis worden hierbij naar voren gehaald, maar ook uit de boeiende latere historie.

Over Israël en Jerusalem is al een hele stroom geschriften uitgegeven. Een pluspunt van deze uitgave lijkt ons de voor ieder begrijpelijke èn interessante beschrijving, met daarnaast de vele duidelijke tekeningen en overzichtelijke schetsen van de hand van de schrijver. Die zijn niet alleen van waarde voor reizigers naar Jeruzalem, maar b. v. óók uitstekend bruikbaar voor het onderwijs. Genoemd kunnen hier worden een schets van de ligging van de stadspoorten, het tempelplein, poortmodellen, een ezeltje met vrachtzadel, een plattegrond van Jeruzalem, de zaal van het laatste avondmaal, een schema van de lijdensweg, de stallen van Salomo, etcetera. Een verantwoorde bordtekening is met behulp van de duidelijke voorbeelden ook door minder ”talentvolle” kleuterleidsters, onderwijzers of onderwijzeressen snel gemaakt 1 Ook uit de tekst kan veel bruikbaars voor het Bijbels onderwijs opgediept worden.

Wie de auteur Henning is, is ons onbekend. Diverse uitingen in de tekst, de spelling van sommige namen en het gebruik van een niet-protestantse Schriftvertaling doen een rooms-katholieke schrijver vermoeden. Dat behoeft echter niet te betekenen, dat de hier aangereikte rijke bron van informatie voor ons onbruikbaar zou zijn. Een zelfstandig lezen en benutten van dit zeer goed uitgevoerde werk is voor meerdere doeleinden waardevol.

Houten (U.   J. van Oort.

Digibron : Gepubliceerd op:

 

Zie voor verdere TOELICHTING het VOORWOORD in het boek !

Auteur: B.G. Henning
ISBNr: 9060640764 9789060640760

Extra informatie

Gewicht 530 g
Afmetingen 245 × 190 × 16 mm