Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlIsraël aangeklaagd : de cognitieve oorlog tegen de Joodse staat – Yochanan Visser

Israël aangeklaagd : de cognitieve oorlog tegen de Joodse staat – Yochanan Visser

2,95 incl. BTW

Auteur:Yochanan Visser
ISBN-10:
ISBN-13:
9073632315
9789073632318
Uitgever:Chai Pers,
Christenen voor Israël, 2011.
Uitgave:Paperback, 138 blz. ; ill. krt.
Conditie:Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Israel aangeklaagd

Auteur: Yochanan Visser
ISBN: 9789073632318
Conditie: Goed
Prijs: € 7,70

Bekijk op Bol.com
Categorie:

Beschrijving

De cognitieve oorlog tegen de Joodse staat

Uitgave Missing Peacereeks

‘Israël staat vaak in het middelpunt van het nieuws. Opvallend hierbij is dat wanneer het nieuws voer Israël de bulletins vult, het journaille blijk geeft van te weinig kennis over het land en het volk van dat piepkleine democratische staatje in het Midden-Oosten. Een land dat is omgeven door Islamitische dictaturen, die zonder uitzondering vijandig staan tegenover Israël. Of de ontlezing ook heeft toegeslagen bij journalisten, vraag je je soms af als je leest wat voor bewuste of onbewuste onzin er over Israël geschreven wordt.

De naar Israël geëmigreerde Nederlandse Jood Yochanan Visser trok zich de wijze van berichtgeving over Israël sterk aan. Hij richtte de organisatie Missing Peace op, die zich voornamelijk bezighoudt met onderzoek naar en schrijven over wat er werkelijk gebeurt in Israël en het Midden-Oosten. Dat hij met zijn research menig fabeltje over Israël heeft ontzenuwd, mag blijken uit de toenemende belangstelling waarmee kranten, tijdschriften en nieuwswebsites zijn schrijfsels gebruiken voor een correct beeld over de situatie ter plekke. Dat sommige media deze onafhankelijke onderzoeken doelbewust negeren, zegt vooral iets over het journalistieke gehalte ervan.

Namens Chai Pers vroeg ik Yochanan Visser een boek te schrijven over de tien meest opvallende beweringen over de staat Israël waarover – om het eufemistisch te zeggen – misverstanden bestaan. Visser greep deze kans met beide handen aan en schreef een gedegen, goed leesbaar boek dat vooral de eenzijdige criticaster verrast vanwege het overvloedige feitenmateriaal dat in dit boek is verwerkt. De schrijver licht iedere bewering toe. Vrijwel elke pagina is voorzien van voetnoten.

Of we hiermee mensen zullen overtuigen? Dat ligt voor een groot deel aan de lezer van dit materiaal. Durft hij onbevangen het werk te spiegelen aan zijn eigen ideeën? En durft hij dan ook nog het besluit te nemen zij voor waar gehouden denkbeelden aan te passen als ze niet blijken te kloppen? Daarvoor is moed nodig. Dat is wat ik de lezer vooral toewens: moed.’

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Yochanan Visser ; [eindredactie, André Groenewegen].
ISBNr: 9789073632318 9073632315

Extra informatie

Gewicht220 g
Afmetingen210 × 150 × 10 mm