Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlEen leger van licht : hoop op vrede in het Midden-Oosten – Anne van der Bijl en Al Janssen

Een leger van licht : hoop op vrede in het Midden-Oosten – Anne van der Bijl en Al Janssen

3,95 incl. BTW

Auteur: Anne van der Bijl en Al Janssen
ISBN10:
ISBN13:
9033818205
9789033818202
Uitgever: Ark Boeken, 2004
Uitgave: Paperback, 341 p., [8] p. pl. : ill.
Conditie: In redelijk goede staat

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

Een Leger Van Licht

Auteur: Verne Becker
ISBN: 9789033818202
Conditie: Goed
Prijs: € 9,45

Bekijk op bol.com
Categorie:

Beschrijving

Hoop op vrede in het Midden-Oosten

Verslag van een evangelisch christen die zich inzet voor hulp aan christenen in Palestina en Israël om vrede te stichten.

In dit indrukwekkende boek vertelt Anne van der Bijl over het werk dat hij in de afgelopen 35 jaar in het Midden-Oosten heeft gedaan. Hij beschrijft hoe hij ertoe kwam zich op dit door geweld verscheurde werelddeel te richtten en schetst een beeld van de kerk die met moeite stand weet te houden.

Recensie(s):
Van der Bijl is evangelisch christen en actief voor de organisatie Open Doors. Aanvankelijk smokkelde hij bijbels naar landen achter het IJzeren Gordijn, maar toen hij dit werk als gevolg van een door hem geschreven boek niet kon voortzetten, verlegde hij zijn terrein naar het Midden-Oosten. Hij onderhield contact met christenen in Libanon tijdens de burgeroorlog en daarna met Palestijnse christenen. Dat houdt in dat hij hen veelvuldig opzocht en steunde met geld en gebeden. Ook legde hij contacten met islamieten en kreeg zo goede contacten met topfiguren in Hamas. Politiek kiest hij overigens geen partij. De figuur van Jezus staat centraal in zijn theologie, die een theologie van de daad is. Gebed tot Jezus vermag veel, zo niet alles in dit boek. Zijn inzet is bewonderenswaardig. Door lezing van dit bewogen verslag krijgt men weer nieuwe aspecten van het conflict tussen Israel en de Palestijnen onder ogen. Een niet alleen voor evangelische christenen lezenswaardig boek met informatie over het conflict in Israel van iemand die er middenin staat.

Wim Kleisen

Uitgave in samenwerking met Open Doors Nederland/International.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Anne van der Bijl en Al Janssen
ISBNr: 9033818205 9789033818202

Extra informatie

Gewicht 610 g
Afmetingen 235 × 153 × 30 mm