Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlDe Tora – Ariel en D’vorah Berkowitz

De Tora – Ariel en D’vorah Berkowitz

6,95 incl. BTW

Auteur: Ariel en D’vorah Berkowitz
ISBN10:
ISBN13:
9060678567
9789060678565
Uitgever: Gideon, 1999
Uitgave: Paperback, 204 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Ontdek opnieuw wat de eerste vijf bijbelboeken betekenen voor de gemeente en voor U

Uitleg van het belang van de navolging van de geschreven Tora (de bijbelboeken Genesis tot en met Deuteronomium) ook voor messiasbelijdende joden en andere christenen.

Het gaat hen uitsluitend om de ‘schriftelijke Tora’, de boeken Genesis t/m Deuteronomium, en niet om de ‘mondelinge leer’ zoals die is vastgelegd in latere rabbijnse geschriften.

‘Meent niet dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden. Ik ben niet gekomen om te ontbinden, maar om te vervullen… Wie één van de kleinste dezer geboden ontbindt en de mensen zo leert, zal zeer klein heten in het Koninkrijk der hemelen.’

Deze woorden van Jesjoea (Jezus) staan centraal in dit boek over de Tora – de vijf boeken van Mosje (Mozes). Het is dus niet waar dat de Wet, oftewel de Tora, heeft afgedaan of alleen voor de Joden geldt! (Overigens is niet ‘Wet’ maar ‘Onderwijzing’ de juiste vertaling van ‘Tora’.)

Waar Jesjoea zich tegen keert, is de wettische uitleg en navolging van de Tora om daardoor rechtvaardiging voor God te vinden, terwijl we die slechts kunnen ontvangen door het geloof in Hem, de Messias. Hij is immers de vervulling van de Tora, wat betekent dat Hij de Tora correct heeft uitgelegd. Sterker nog, Hij is de uitlegging van de wet.

De Tora is veel meer dan een verzameling wetten. Het is een document dat de verhouding regelt tussen God en zijn volk. Ontdek voor uzelf de genade en waarheid die in de Tora te vinden zijn.

De schrijvers van dit boek, Ariël en D’vorah Berkowitz, zijn Messiasbelijdende Joden die met hun vier kinderen in Jeruzalem wonen. Ariël is theoloog en voorganger.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Ariel en D’vorah Berkowitz
ISBNr: 9060678567 9789060678565

Extra informatie

Gewicht 275 g
Afmetingen 215 × 140 × 16 mm